Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammattilaisen haastattelu: Tiedotuskoordinaattori

Kiinnostus musiikkialaa kohtaan ohjasi Jenna Paakkarin opiskelemaan Music and Media Management (MMM) -koulutukseen Jyväskylän ammattikorkeakouluun.

Julkaistu: joulukuu 2014

Tiedotuskoordinaattori

Nimi: Jenna Paakkari

Ikä: 24

Ammatti: Tiedotuskoordinaattori

Koulutus: Music and Media Management -koulutus

Oppilaitos: Jyväskylän ammattikorkeakoulu


Kiinnostus musiikkialaa kohtaan ohjasi Jenna Paakkarin, 24, opiskelemaan Music and Media Management (MMM) -koulutukseen Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Vaikka hänellä ei ollut varsinaista toiveammattia, koki Jenna koulutuksen sopivaksi, sillä se valmisti melko laajasti työskentelemään musiikki- ja media-alalla.

Käytännönläheistä opiskelua

Kuten ammattikorkeakoulussa yleensä, oli MMM-opinnotkin hyvin käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Lisäksi amk-tutkintoon kuuluvat pakolliset työharjoittelut auttoivat oikean työuran valinnassa.

– Koulutukseni oli melko monipuolinen ja koen, että se valmisti hyvin sekä musiikki- että media-alalle. Jo opiskeluaikana oli mahdollista oppia käytännössä erilaisten projektitöiden avulla ja etenkin työharjoittelut avasivat ovia ja opettivat käytännöstä.

Työharjoittelun kautta työelämään

Ensimmäisen työharjoittelunsa Jenna suoritti Fullsteam Managementilla ja toisen Nelonen Median tiedotustiimissä. Jälkimmäinen harjoittelupaikka poiki Jennalle hänen nykyisen työpaikkansa, jossa toimenkuvaan kuuluu Nelonen Median maksutelevision ja Ruutu-palvelun tiedotukselliset asiat.

– Työssäni teen muun muassa tiedotteita ohjelmista, päivitän maksukanavien ja Ruudun nettisivuja ja teen selosteita tulevista ohjelmista.

Erityisen paljon Jenna pitää työssään sen vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta. Media-alalla vaaditaankin työntekijältä avoimuutta, luovuutta ja heittäytymiskykyä. Lisäksi koko ajan on oltava valmis oppimaan uutta ja kehittämään itseään.

– Mielenkiintoisinta työssäni on saada seurata mediamaailmaa aitiopaikalta ja oppia jatkuvasti uusia asioita. Työssäni toimintatavat muuttuvat melko usein, mikä saattaa joskus olla haastavaa, mutta juuri siitä myös pidän työssäni. Saan jatkuvasti kehittyä ja haastaa itseäni.

Suuntana lakiopinnot

Yksi MMM-koulutuksen opintokokonaisuuksista on erilaiset musiikki- ja media-alan lakisidonnaiset asiat, jotka Jenna koki kiinnostavana jo opintojensa aikana. Valmistuttuaan MMM-koulutuksesta, luonnollinen suunta oli jatko-opinnot aiheen parissa, töiden jatkuessa osa-aikaisena opintojen ohella.

– Aloin suunnitella jatko-opintoja jo opiskellessani vielä MMM -linjalla, kun kiinnostuin musiikki- ja media-alan lakisidonnaisista asioista. Löysinkin aiheeseen liittyvän Intellectual Property Law -maisteriohjelman Hankenista, jossa tällä hetkellä opiskelen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun MMM-koulutus vain yksi monista väylistä päästä työskentelemään musiikki- ja media-alalle, ja Jennalla onkin selkeä viesti alasta kiinnostuneille.

– Kehottaisin suorittamaan jollakin tavalla alaan liittyvän koulutuksen. Erityyppisiä työtehtäviä on runsaasti, minkä takia alalla myös työskentelee ihmisiä monista eri koulutustaustoista.


Tutustu media-alan koulutuksiin

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin


Mainokset