Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Tietoa hakijalle

Oletko hakemassa opiskelemaan? Kaipaatko lisätietoa hakemisesta ja hakuajoista? Haluatko saada tietoa eri alojen pääsykokeista ja pisterajoista? Täältä löydät lisätietoa yhteishausta, lisähausta, jatkuvasta hausta, erillishausta ja eri alojen pääsykokeista.

Tietoa hakijalle

Oletko hakemassa opiskelemaan? Kaipaatko lisätietoa hakemisesta ja hakuajoista? Haluatko saada tietoa eri alojen pääsykokeista ja pisterajoista? studentum.fi-koulutussivustolta löydät lisätietoa yhteishausta, jatkuvasta haustalisähausta, erillishausta ja eri alojen pääsykokeista.

Yhteishaku

Yhteishaku

Onko tähtäimessäsi opiskelupaikka ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai ammatillisessa opettajakorkeakoulussa? Hae syksyn tai kevään yhteishaussa Opintopolussa.

Lue lisää yhteishausta

Jatkuva haku

Jatkuva haku

Haluatko hakea ammatilliseen koulutukseen? Jatkuvan haun kautta voit hakea joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Lue lisää jatkuvasta hausta

Lisähaku

Lisähaku

Jäikö haluamasi opiskelupaikka saamatta kevään yhteishaussa tai unohditko hakea ajoissa?  Kesän lisähaussa ovat mukana koulutuksia , joihin on jäänyt vapaita paikkoja kevään yhteishaussa tai joissa voit hakea kesäisin.

Lue lisää lisähausta

Pääsykokeet

Valintakokeet

Mietityttääkö sinua millainen pääsykoe sinua kiinnostavalla alalla on? Haluatko tietää, miten valintakokeet pisteytetään eri aloilla? Tai miten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintakokeet eroavat toisistaan? 

Lue lisää valintakokeista

Lisää artikkeleja aiheesta: Tietoa hakijalle

Näyttää 1-12 artikkelia 28 tuloksesta
1
2
3

Mainokset