Miksi opiskella aikuisena?

Yhä useammat palaavat aikuisiällä koulunpenkille. Miksi aikuisiällä opiskelu kannattaa? Lue, mitkä syyt ovat aikuisopiskelun takana!

Miksi opiskella aikuisena?

Miksi opiskella aikuisena?


Yhä useammat palaavat aikuisiällä koulunpenkille. Mistä trendi johtuu? Miksi aikuisiällä opiskelu kannattaa? Lue, mitkä syyt ovat aikuisopiskelun takana!

Joka toinen suomalainen osallistuu aikuiskoulutukseen

Aikuisopiskelu on suosittu opiskelumuoto. Aikuisopiskelija voi päivittää osaamistaan ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa, avoimessa yliopistossa sekä kansanopistossa. Tilastokeskuksen mukaan erityisesti aikuisia varten järjestettyyn aikuiskoulutukseen osallistui vuonna 2012 joka toinen 18–64 -vuotias suomalainen eli yhteensä yli 1,7 miljoonaa henkeä. 


Aikuisena opiskeluun on monta syytä. Löydätkö omasi näiden joukosta?

Itsensä kehittäminen

Työttömyys tai sen uhka

Työuralla eteneminen

Ammattitaidon ylläpitäminen

Ammattitaidon parantaminen

Paremmat ansiotulot

Vakituisen työpaikan tavoittelu

Muodollinen pätevyys

Yleissivistys

Uusi harrastus

Uudet ystävät

Muutkin opiskelevat


Miksi opiskella aikuisena?

Itsensä kehittäminen, ammattitaidon ylläpitäminen ja sen parantaminen sekä paremmat ansiotulot ovat suurimpia syitä aikuisiällä opiskeluun. Tilastokeskuksen tekemän kyselyn mukaan vuonna 2017 ammattitaitoa kehittävää tai uraa edistävää koulutusta ilmoitti tarvitsevansa 42 prosenttia 18–64-vuotiaista. 

Myös työttömyys tai sen uhka ajavat aikuiset opiskelemaan.

Monet kokevat, että työuralla eteneminen tai vakituisen työpaikan saavuttaminen vaatii lisäkouluttautumista. Nuorena suoraan työmaailmaan edenneet opiskelevat myöhemmin saadakseen ammatissaan muodollisen pätevyyden tai arvostusta muiden silmissä.

Opiskelun aloittamisen syyt ovat toisinaan keveämpiä. Toiset opiskelevat vaihtelun vuoksi, hankkiakseen yleissivistystä tai uuden harrastuksen kun toiset haluavat löytää uusia ystäviä. On olemassa myös pieni joukko opiskelijoita, jotka opiskelevat vain koska tututkin tekevät niin. On tutkittu, että naiset opiskelevat keskimäärin enemmän muuhun kuin työhön liittyvien syiden vuoksi.



Lue lisää:

Lähteet: tilastokeskus.fi


Mainokset