Tisus - Test i svenska för universitets- och högskolestudier

Ruotsissa opiskelevilta ulkomaisilta opiskelijoilta, joiden äidinkieli ei ole ruotsi, norja tai tanska, edellytetään joko kolmen vuoden lukiotasoisia ruotsin kielen opintoja tai virallista Tisus-kielitestiä.

Kielitaitovaatimukset - Ruotsi

Ruotsissa opiskelevilta ulkomaisilta opiskelijoilta, joiden äidinkieli ei ole ruotsi, norja tai tanska, edellytetään joko kolmen vuoden lukiotasoisia ruotsin kielen opintoja tai virallista Tisus -kielitestiä. Mikäli äidinkielesi on suomi, edelletytetään sinulta että olet opiskellut ruotsia A- tai B-kielenä, ja että ruotsin kielen arvosanojesi keskiarvo on vähintään 7.

Osaan koulutusohjelmista voivat hakea ainoastaan Tisus -testin suorittaneet sekä ruotsia äidinkielenään puhuvat. Näissä koulutusohjelmissa ruotsin kieli on niin sanottuna erityisvaatimuksena (särskilld behögrighet). Tisus -testiä ei kuitenkaan tarvitse suorittaa mikäli olet

  • Hyväksytysti suorittanut Svenska för utländska studenter –kurssin
  • Kirjoittanut ruotsin äidinkielenä ylioppilaskuirjoituksissa

Tisus-testi

Tisus on kansainvälinen ruotsin kielen korkeakoulukelpoisuuden antava testi, joka on erityisesti suunniteltu ulkomailla lukion suorittaneille, jotka hakevat opiskelemaan ruotsalaisiin korkeakouluihin. Hyväksytysti testin suorittaneet saavat ruotsin kielen korkeakoulukelpoisuuden ruotsalaisiin yliopistoihin ja korkakouluihin. Testin suorittavat yleensä korkeakoulukelpoisuuteen tähtäävillä kursseilla opiskelevat oppilaat, mutta hyvän ruotsin kielen taidon omaavien on mahdollista suorittaa testi myös ilman kurssille osallistumista.

Tisus-testi koostuu kolmesta osasta

  • Luetun ymmärtäminen
  • Kirjallinen osio
  • Suullinen osio

Testin hinta on Ruotsissa suoritettaessa 1600 kruunua. Testi on mahdollista suorittaa myös Suomessa, jolloin testin hinta on noin 2000 kruunua.

Ruotsissa testin voi suorittaa Göteborgin yliopistossa, Linköpingin yliopistossa, Lundin yliopistossa, Malmön korkeakoulussa, Tukholman yliopistossa, Uumajan yliopistossa sekä Uppsalan yliopistossa.


      Mainokset