Kansanopistot
4,0 (2 Arvioinnit)

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
helmikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
helmikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto Urheilutoimittaja

Laajasalon opiston urheilutoimittajalinjalla opetellaan kaikki toimituksellisen työn ja materiaalin tuottamisen muodot; kirjoittava journalismi, ääni- sekä kuva- ja videotuotanto editointitaitoineen. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja.

Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Koulutus sisältää kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja -editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen medi , selostaminen a puheviestintä.

Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv. Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu. Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat muun muassa: radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, tiedottaja, mediayrittäjä ja uutistoimittaja.

Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Opintojen sisältö ja toteutus

Urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, urheilun sisällöntuottajan, tiedottajan ja selostajan työhön.

Urheilutoimittajakoulutus toteutetaan kalenterivuoden mukaisesti tammikuun lopulta joulukuuhun. Tällä mahdollistetaan koko urheiluvuoden kesä- ja talvilajien opetussisällöt. Perehdymme urheilutoimittajan ja selostajan työhön käytäntöihin painottuvassa koulutuksessa. Välineinä ovat televisio, kameratyö, videoeditointi, radio, kirjoittaminen, valokuvaus, kuvankäsittely, internet, e-urheilu ja mobiilipalvelut.

Vuoden aikana opimme valmiudet, joiden avulla voi hakeutua alan jatko-opintoihin tai toimia urheilumaailman tiedonvälittäjänä. Työelämän koulutusjaksot toteutetaan valtakunnallisissa mediataloissa. Merkittävä osa opinnoista tapahtuu Suomessa järjestettävissä kansallisissa ja kansainvälisissä urheilukilpailuissa ja -tapahtumissa. Opintovuoteen sisältyy opintolinjojen yhteinen sekä oppilaitosten välinen yhteistyö omilla mediakanavillamme.

Henkilökohtaisessa projektissa opiskelija valmistaa monimediallisen lopputyön oman oppimisen portfoliona. Opintoihin voidaan lisätä urheilumanagerointia ja liikuntapsykologiaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Urheilutoimittaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

helmikuu 2025

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

Mediakoulutukseen, jonka syventävien opintojen vaihtoehdot ovat Audiotuotanto, Journalistinen kirjoittaminen, Radiotoimittaja ja TV-työ, sekä urheilutoimittajakoulutukseen hakeutuville järjestetään valintakoe.

Valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakulomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheilutoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Toni Kivistö
22 marras 2013
4/5
Ninja
23 loka 2013

Laajasalon opiston urheilutoimittajanlinja on monipuolinen vuoden kestävä koulutus. Sen aikana opetellaan mm.kirjoittamista,valokuvaamista,selostamista, videoiden tekemistä jne....

Näytä lisätiedot
Laajasalon opisto
Kuukiventie 6
00840 Helsinki

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...

Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu