Kansanopistot

Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy seuraavaa aloitusta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy seuraavaa aloitusta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Lukuvuonna 2023–2024 inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle ja opiskelijoille. 

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus kestää yhden lukuvuoden ja on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opiskelu alkaa inarinsaamen kielen alkeista. Opintoihin sisältyy inarinsaamen kielen ja kulttuurin opiskelun lisäksi kieliharjoittelua, jonka kautta opiskelija tutustuu kieliyhteisöön ja saamenkieliseen työelämään erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.

Koulutuksen järjestäjinä toimivat Oulun yliopiston Giellagas-instituutti ja Saamelaisalueen koulutuskeskus. Koulutus koostuu yliopistotasoisista sote-alalle sovelletuista perus- ja aineopinnoista, joiden laajuus on yhteensä 60 opintopistettä.

Opinnot ovat osa Oulun yliopiston Giellagas-instituutin Sote-alan saamen kielen ja kulttuurin koulutus -hanketta (OKM), jossa järjestetään inarin-, koltan- ja pohjoissaamen kielten opintoja sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle ja opiskelijoille.

Kenelle koulutus soveltuu?

Tarjoamme inarin-, koltan- ja pohjoissaamen sekä saamelaisen kulttuurin opintoja sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, alan opiskelijoille ja alan tutkinnon suorittaneille.

Opintojen tarkoituksena on vahvistaa saamenkielisen sosiaali- ja terveysalan henkilöstön ammatillista kielitaitoa sekä kouluttaa suomenkielisestä sote-alan henkilöstöstä saamenkielisiä ja saamelaiskulttuuria tuntevia ammattilaisia.

Tavoitteena on, että opiskelijat saavuttavat opinnot suoritettuaan toiminnallisen kielitaidon sekä omaksuvat kulttuurisensitiivisiä ja saamelaiskulttuurilähtöisiä työmenetelmiä.

Saamen kielten opinnot alkavat syksyllä ja ne järjestetään sekä lähi- että etäopetuksena. Inarinsaamen ja koltansaamen perusopinnot alkavat kielen alkeista. Pohjoissaamen kielessä opiskelijalla on oltava sujuva suullinen kielitaito, sillä opetus järjestetään pohjoissaamen kielellä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Inarinsaamen kieli ja kulttuuri, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy seuraavaa aloitusta

  • Lähiopetus
  • Inari

Hakeminen

Opintoihin haetaan suoraan oppilaitokseen. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Inarinsaamen kieli ja kulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Menesjärventie 4
99870 Inari

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....

Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu