Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kansanopistot

Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille

Haapaveden Opisto, paikassa Haapavesi
Pituus
8 kuukautta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
8 kuukautta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille

Koulutuksen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajien suomen kielen taitoa, yhteiskuntatietoutta ja kulttuurin tuntemusta.

Koulutukseen voivat osallistua kaikki maahanmuuttajat äidinkielestä ja kielitaidosta riippumatta. Opiskelijoiden kielitaidon taso kartoitetaan lähtötasotestissä ja haastattelussa. Opiskelijoilta ei edellytetä aiempaa suomen kielen taitoa.

Suomen kielen ja kulttuurin koulutus saattaa opiskelijan eurooppalaisen viitekehyksen mukaiselle kielitaitotasolle A2 - B1. Koulutuksessa opiskelija saa arkielämässä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä oppii hoitamaan asioitaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista opiskelua, josta lähiopetusta on noin 25 tuntia viikossa. Lisäksi opintoihin kuuluu työelämäjaksoja, joiden aikana opiskelijalla on mahdollisuus tutustua suomalaiseen työelämään ja -kulttuuriin, harjoitella työelämässä tarvittavia viestintätaitoja sekä näyttää ja kehittää omaa osaamistaan.

Oppiaineita ovat muun muassa

  • suomen kieli ja kulttuuri
  • yhteiskuntatietous
  • koulutus- ja työelämätietous
  • tietotekniikka
  • matematiikka (valinnainen)

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma alkukartoituksen pohjalta. Kurssin suoritettuaan opiskelija saa todistuksen suomen kielen taitotasostaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Haapavesi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu yli 16-vuotiaille, jotka haluavat oppia suomea ja saada tietoa Suomesta. Opiskelijan on hyvä osata latinalainen kirjaimisto, mutta suomen kieli voi alkaa tasolta nolla.

Opiskelu on joustavaa: opiskelija saa oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, ja opiskelemaan voi hakea ympäri vuoden.

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan puhelimitse ja kirjeellä. Mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella ympäri vuoden.

Tutkinto / todistus

Kurssin suoritettuaan opiskelija saa todistuksen suomen kielen taitotasostaan.

Haapaveden Opisto sosiaalisessa mediassa

Kustannukset

Pelkkä opetus 

30 € / viikko (opintoseteliavustus voi alentaa hintaa).
Maksu sisältää vain opetuksen. Opiskelija vastaa itse majoituksesta ja ruokailusta.

Opetus ja lounas 

50 € / viikko
Maksu sisältää opetuksen lisäksi lounaan opiston ruokalassa (ma-pe).

Opetus ja majoitus

60 € / viikko
Maksu sisältää opetuksen lisäksi majoituksen.

Opetus ja täysihoito

80 € / viikko
Maksu sisältää opetuksen lisäksi majoituksen opiston asuntolassa, aamupalan ja lounaan (ma-pe) sekä päivällisen (ma-to). Asuntolassa tulee noudattaa erikseen määriteltyjä sisäoppilaitossääntöjä, asuntolaopasta ja asuntolasopimusta.

Opiskelu soveltuu kotoutumissuunnitelman piirissä oleville. Kotoutumissuunnitelma tulee tehdä TE-toimistossa ennen koulutuksen alkamista. Asuntolapaikkoja on tarjolla.

Linjoille hakevat voivat hakea opintoseteliavustusta, joka huojentaa opintomaksuja.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haapaveden Opisto
Vanhatie 45
86600 Haapavesi

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Opisto järjestää ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa. Opisto muodostaa tiiviin kampusalueen aivan Haapaveden kaupungin keskustassa. Kampus tarjoaa monikulttuurisen ja yhteisöllisen toimintaympäristön, jossa vuorovaikutuksella ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Haapaveden Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu