Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kansanopistot

TV-työ

Laajasalon opisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

TV-työ

Laajasalon opisto TV-työ

TV-työ on yksi Mediakoulutuksen syventävien opintojen vaihtoehdoista.

Mediakoulutuksen perusopinnoissa kaikki opiskelevat perusteet journalistiikasta, journalistisesta kirjoittamisesta, tv-työstä sekä radion ja äänen tekemisestä. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja. Syventävien opintojen kahdeksan viikon jaksoja on vuoden aikana kolme. Syventäviä opintoja ovat tv-työ, radiotyö, audiotuotanto sekä journalistinen kirjoittaminen. Myös työelämässä tapahtuva harjoittelu voi olla yksi syventävistä opintojaksoista. Työharjoittelu tapahtuu keväällä eli ensimmäiseksi syventäväksi jaksoksi sitä ei voi valita.

Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Mediakoulutus pitää sisällään kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja –editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen media ja puheviestintä. Syyskauden aikana tapahtuvan peruskoulutuksen jälkeen opintoja syvennetään oman kiinnostuksen mukaan.

Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv. Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu.

Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat mm. radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, uutistoimittaja ja media-alan yrittäjä.

Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Opintojen sisältö ja tavoitteet

  • Netti-Tv -työskentely
  • valokuvaus ja kuvankäsittely
  • videokuvaus ja -editointi
  • monikameratuotanto
  • internet ja web- julkaisu
  • mobiiliviestintä
  • toimittajan esiintymistaidot
  • journalismi
  • journalistinen kirjoittaminen
  • radiotoimittamisen perusteet
  • äänityön perusteet
  • kuunnelma- ja dokumenttituotanto
  • portfolio
  • työharjoittelu

Tavoitteena on oppia viestinnän suunnittelua ja toteutusta. Oppia sähköisessä viestinnässä käytettäviä digitaalisen median työkaluja ja tuotantomenetelmiä. Oppia eri mediasisältöjen (teksti, kuva, ääni, grafiikka, animaatio ja video) tuottamista ja julkaisemista verkossa toimittajan, tiedottajan sekä markkinoinnin tarpeisiin.

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja käytännön projekteina. Opintolinjojen yhteinen sekä oppilaitosten välinen yhteistyö omilla mediakanavillamme eli Kaupunkikanavalla, KaupunkiTv:ssä ja Kaupunkiradiossa.

Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka toteutetaan mediatalojen online-toimituksissa ja tuotantoyhtiöissä. Lopputyönä valmistuu oma portfolio verkkoon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta TV-työ, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

Mediakoulutukseen, jonka syventävien opintojen vaihtoehdot ovat Audiotuotanto, Journalistinen kirjoittaminen, Radiotoimittaja ja TV-työ, sekä urheilutoimittajakoulutukseen hakeutuville järjestetään valintakoe.

Valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakulomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TV-työ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Laajasalon opisto
Kuukiventie 6
00840 Helsinki

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...

Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu