Ihmistä tarvitaan aina

Maailma muuttuu, mutta me tarvitsemme jatkossakin taloja, palveluja, ruokaa, laivoja, koneita, toimivia yhteyksiä ja hoitajan huolenpitoa.

Ihmistä tarvitaan aina -kampanja

Mistä unelmoit? Mistä asioista tai tekemisestä pidät? Haluatko merkityksellisen työn?

Ammatillinen koulutus on tulevaisuuden kannalta erinomainen valinta ja opintoaloissa on valinnanvaraa. Ei kannata huolestua, vaikka tulevaisuudensuunnitelmasi eivät olisi vielä selkeitä. Ei ole oikeita tai vääriä valintoja. Tärkeintä on tunnistaa, mistä on kiinnostunut ja lähteä kohti sitä suuntaa. Työuran aikana ehtii hankkia lisäoppia tai vaihtaa suuntaa. Suomen koulutusjärjestelmä tunnetaan maailmalla siitä, että myös ammatillisen koulutuksen jälkeen voi jatkaa opintojaan korkeakoulussa.

Ammattiosaajia tarvitaan kaikilla elinkeinoelämän toimialoilla. Niitä ovat erilaiset palvelut, teollisuus ja rakentaminen. Ammatillinen koulutus on lähellä työelämää ja kiinnostavia töitä on tarjolla yrityksissä eri aloilla. Jos suunnittelet alanvaihtoa, kannattaa selvittää esimerkiksi oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudet reittinä uudelle alalle ja työhön. Jatkuva haku ammattiopintoihin palvelee ympäri vuoden.

Työelämän muutostilanteissa on hyvä muistaa, että hankittu ammattitaito ei koskaan valu hukkaan. Ammattitaito kehittyy ja jalostuu tekemällä ja oppimalla uusia asioita työpaikoilla tai koulutuksessa. Vanhan osaamisen päälle on hyvä rakentaa uutta.

’Ihmistä tarvitaan aina’ -kampanja syntyi tarpeesta tehdä näkyväksi ammattiosaamista. Jokaisen työtehtävän ja ammatin takana on erilaisia ihmisiä unelmineen, harrastuksineen ja elämäntilanteineen. Kyse ei ole vain nuorista, vaan työelämässä on ja tarvitaan myös kokeneita konkareita ja Suomeen muuttaneita. Heillä jokaisella on oma tarinansa kerrottavana. Jokainen tarina on ainutkertainen. ’Ihmistä tarvitaan aina’ on mahdollisuus esitellä ja tutustua sosiaalisen median kanavissa siihen, millaisissa ammattiosaamista vaativissa työtehtävissä on tekijälle paikka tänään ja tulevaisuudessa. Mukana kampanjassa on yrityksiä, järjestöjä ja oppilaitoksia.

Maailma muuttuu, mutta me tarvitsemme jatkossakin taloja, palveluja, ruokaa, laivoja, koneita, toimivia yhteyksiä ja hoitajan huolenpitoa. Osaajia. Ammattilaisia. Ihmisiä. Ammattiosaaminen on korvaamatonta. Ihmistä tarvitaan aina.


Mirja Hannula

johtava asiantuntija

Elinkeinoelämän keskusliitto EK


Mainokset