05.02.2011 - Lukio halutaan päivittää nykyaikaan

Lukio halutaan päivittää nykyaikaan

Helsingin Sanomien artikkeli kertoo Suomen lukiolaisten liiton vaativan lukiokoulutuksen nostamista tulevalla hallituskaudella koulutuspoliitikan keskiöön. Vaatimusta perustellaan sillä, että esimerkiksi yliopistoihin on tehty muutoksia ja ammattikoulun suosio on jopa ohittanut lukion.

Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtajan Valtteri Aineen mukaan päivitystä kaivataaan opetusmenetelmiin, oppisisältöihin sekä opiskelijahuoltoon. Muun muassa opetuksessa tulisi panostaa vuorovaikutukseen ja tiedon soveltamiseen.

Myös tietotekniikka halutaan saada kaikissa lukioissa ajan tasalle. Liiton Helsingin piirin puheenjohtaja Sara Sipilä huomauttaa, että käsin kirjoittamista ei tarvita enää juuri missään. Senpä takia tietotekniikkaa tulisi hyödyntää myös ylioppilaskirjoituksissa. Aine on asiasta samaa mieltä ja tokaisee, että "vähintään yksi kone opiskelijaa kohti pitäisi olla".

Lukiolaiset kaipaavat lisärahoitusta erityisesti toisen asteen koulutuksen opiskelijahuoltoon. Aine ja Sipilä muistuttavat, että hyvinvointitutkimukset ovat osoittaneet uupumuksen ja etenkin lukiolaistyttöjen masennuksen lisääntyneen. Lukiolaisille toivotaankin vastaavia palveluita kuin peruskoululaisilla on. Lisäksi muun muassa opinto-ohjausta tulisi kohentaa.

Lähde: Helsingin Sanomat 5.2.2011

Lukiokoulutus


Viimeksi päivitetty: 15 helmi 2011

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi