05.04.2011 - Ammattikoulututkinto on valttia työnhaussa

Ammattikoulututkinto on valttia työnhaussa

Elinkeinoelämän keskusliiton teettämän selvityksen mukaan yritysten rekrytoinnit kääntyivät viime vuonna kasvuun. EK:n jäsenyrityksiin palkattiin vuonna 2010 yli 45 000 uutta työntekijää uudistuvan liiketoiminnan tarpeisiin sekä eläkkeelle siirtyneiden ja työpaikkaa vaihtaneiden tilalle. Eniten rekrytointitarve kasvoi teollisuudessa ja rakentamisessa.

Yrityksiin palkatuista henkilöistä runsaalla 40 prosentilla oli Uutinenammattiopistotasoinen tutkinto. Joka neljännellä palkatulla oli ammattikorkeakoulututkinto ja joka viidennellä yliopistokoulutus. 12 prosentilla rekrytoiduista ei ollut tutkintoa ollenkaan tai tutkinnon suorittaminen oli kesken.

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan rekrytoinnin elpymisen taustalla on toipuminen maailmanlaajuisesta taantumasta. Talouden piristyminen on kuitenkin johtanut rekrytointivaikeuksien lisääntymiseen, sillä noin joka kolmas EK:n jäsenyrityksistä oli kohdannut vaikeuksia ammattitaitoisen henkilöstön palkkaamisessa.

Eniten rekrytointivaikeuksia esiintyi siivoustyöntekijöiden, kokkien, varastotyöntekijöiden ja asentajien palkkaamisessa. Myös tietojenkäsittelyalan ammattilaisia, työnjohtajia sekä sosiaali- ja terveyspalvelualan ammattilaisia olisi kaivattu jonkin verran enemmän.

Lähde: Taloussanomat 31.3.2011

Viimeksi päivitetty: 06 huhti 2011

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi