✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

10.02.2010 - Kesätyöpaikka kesäksi 2010

Kesätyöpaikka kesäksi 2010 – ole ajoissa liikkeellä!

Jos haluaa saada kesätyöpaikan, on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Isommissa yrityksissä kesätyöpaikat täytetään jo alkuvuodesta. Pienemmissä yrityksissä kesätyöntekijöitä etsitään huhti-toukokuussa. Nopeimmat varmistavat siis kesätyöpaikkansa jo tammikuussa, mutta töitä voi toki löytää vielä kesälläkin. Hakijan kannattaa olla sinnikäs. Jos kesätyötyöpaikka ei tärppää ensimmäisellä kierroksella, niin ei kannata lannistua. Hyvällä onnella työn voi löytää vielä kesällä, mikäli paikan jo saanut päättää jättää tilaisuutensa käyttämättä. 

Mistä kesätyöpaikkaa kannatta hakea?

Kesätyöpaikkaa voi etsiä netistä, lehdistä, työvoimatoimistosta, ilmoitustauluilta, tutuilta, sukulaisilta tai vaikkapa puhelinluettelosta. Useilla yrityksillä on myös internet-sivuillaan sähköinen hakulomake.  Kaupungeilla, kunnilla ja seurakunnilla on perinteisesti tarjolla paljon kesätyöpaikkoja. Kesätyöntekijöitä otetaan hoitamaan liikuntapaikkoja, kunnostamaan ja siistimään puistoja ja toimipisteitä, ruokahuoltoon, sosiaalialalle ja terveydenhuoltoon, neuvomaan turisteja jne. Kesätyöpaikoista voit etsiä tietoa suoraan kunnan tai kaupungin omilta kotisivuilta. Korkeakouluilla ja yliopistoilla on omat rekrytointisivut, joista listan löydät täältä.

Työhakemus kannattaa laatia niin, että erotut positiivisesti muista hakijoista. Aktiiviset ja työpaikasta aidosti kiinnostuneet työnhakijat jäävät paremmin työnantajan mieleen.

 

Viimeksi päivitetty: 29 maalis 2010

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi