18.06.2010 - Opiskelija-asuntoja on tarjolla paljon!

Opiskelija-asuntoja on tarjolla paljon!

- suurin osa asunnoista valmistuu pääkaupunkiseudulle

Opiskelija-asumisesta kuuluu hyviä uutisia: viime vuonna opiskelija-asuntoja alettiin rakentaa yli kaksi kertaa enemmän vuoteen 2008 verrattuna. Vuokrakuluissa tämä helpottaa opiskelijaa paljon: keskivuokrat opiskelija-asunnoissa ovat lähes viidenneksen matalammat kuin yksityisellä puolella.

Vuonna 2009 käynnistyi yhteensä noin 800 uuden asunnon rakentaminen. Näistä liki puolet valmistuu pääkaupunkiseudulle. Myös Jyväskylässä on rakenteilla suuri, lähes 200 opiskelija-asunnon kohde ilmenee Suomen opiskelija-asunnot SOA:n julkaisemista tilastoista. Suurin osa asunnoista valmistuu syksyn aikana helpottamaan opiskelija-asumisen voimakkaimman kysynnän aikaa. Lisäksi tarjontaa tulee lisää, kun vanhoja kohteita peruskorjataan ja soluasuntoja muutetaan pien- ja perheasunnoiksi. Tiedot käyvät ilmi Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n julkaisemasta raportista.

Opiskelija-asuntojen kysyntä ei näytä kasvaneen tänä vuonna edellisvuodesta taantumasta huolimatta. Keskivuokrat opiskelija-asunnoissa ovat lähes viidenneksen matalammat kuin yksityisellä puolella. Keskivuokrat maksoivat viime vuonna 8,64–10,63 euroa neliömetriltä. Kasvua oli ulkomailta tulevien opiskelijoiden määrässä. Viime vuonna Suomeen saapui 900 opiskelijaa edellisvuotta enemmän. Ulkomaille opintoihin lähtevien määrä on ollut saapuvia pienempi.

Lähde: Taloussanomat (Tasa), Rakli.fi 18.06.2010

Viimeksi päivitetty: 17 loka 2017

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi