19.04.2010 - Opiskelijoiden sisäänottoa halutaan supistaa

Opiskelijoiden sisäänottoa halutaan supistaa

- yliopistot haluavat taata opetuksen laadun

Yliopistojen sisäänottomäärät ovat kasvaneet vuosia koulutuskysynnän takia,  mutta myös siksi, että yliopistot ovat halunneet varmistaa rahoituksen edellytyksenä olleen tutkintojen määrän. Nyt yliopistot haluavat vähentää sisäänottoa. Yliopistot valmistautuvat vähentämään opiskelijoiden sisäänottoa taatakseen opetuksen laadun, kertoo Savon Sanomat.

Opetusministeriön korkeakoulu- ja tiedeyksikön johtajan Anita Lehikoisen mukaan sekä yliopistoilla että ammattikorkeakouluilla on varaa tiivistää sisäänottoaan. Hänen mukaansa maltilliset supistukset eivät vaikuta tutkintojen määrään, sillä toiminta tehostuu ja opiskelijat valmistuvat nopeammin.

Yliopistot alkavat vähentää sisäänottoja jo ensi vuonna. Itä-Suomen yliopistossa on jo aloitettu valmistelu sisäänoton supistamiseksi ensi keväästä lähtien. Määristä ei ole päätöksiä. Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan toiminnan tehostaminen ei ole mahdollista ilman opiskelijamäärien supistamista, jos valtio ei lisää perusrahoitusta. "On riski aloittaa vähennykset, kun tutkinnot edelleen ovat rahoituksen peruste", sanoo Vartiainen Savon Sanomissa.


Lähde: HS ” Yliopistot valmistelevat sisäänoton vähentämistä” (19.4.2010)

Viimeksi päivitetty: 17 loka 2017

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi