22.10.2010 - Työttömyys opiskelijoiden huolena

Työttömyys opiskelijoiden huolena

- joka kolmas korkeakouluopiskelija pelkää jäävänsä työttömäksi valmistumisen jälkeen

Opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän tutkimuksen mukaan ammattikorkeakouluopiskelijat suhtautuvat töiden löytymiseen hieman yliopisto-opiskelijoita luottavaisemmin. Joka kolmas korkeakouluopiskelija pelkää jäävänsä työttömäksi valmistumisen jälkeen, kertoo tuore opiskelijatutkimus. Tutkimuksen tulokset perustuvat Tilastokeskuksen toteuttamaan verkkokyselyyn, johon vastasi lähes 4 000 korkeakouluopiskelijaa

Työttömyys huolettaa erityisesti humanististen ja kulttuurialojen opiskelijoita, vähiten terveys- ja teknisellä alalla opiskelevia. Noin 60 prosenttia korkeakouluopiskelijoista kuitenkin arvioi, että omalla alalla on tulevaisuudessa hyvä työllisyystilanne.

Yli puolet tuloista asumiskustannuksiin

Tutkimuksen mukaan opiskelijoiden keskimääräiset nettotulot ovat noin 770 euroa kuussa. Yliopisto-opiskelijoista joka kolmas ja ammattikorkeakouluopiskelijoista jopa puolet kokee, että tulot eivät riitä riitä kattamaan kuukausittaisia menoja. Pelkästään asumiseen opiskelijoilta kuluu keskimäärin 400 euroa kuussa. 

Rahahuolet pakottavat opiskelijat käymään töissä, ja työssäkäynti hidastaa opiskelua. Töiden ohella valmistumista viivyttää opiskelijoiden mukaan stressi - jopa joka kolmas opiskelija kertoo stressaavansa niin paljon, että se haittaa jo opiskelua.

Lähde: Yle uutiset 22.11.2010

Viimeksi päivitetty: 26 marras 2010

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi