Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Ammatinvalinta testi auttaa selvittämään, mikä ala sopisi sinulle. Miten testi on tehty ja ketkä sitä käyttävät? Kuka kysymykset on laatinut?

Ammatinvalintatesti auttaa löytämään oman alan

Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Studentum.fi-koulutussivustolla on ammatinvalintatesti, jonka tarkoitus on antaa eri koulutusvaihtoehtoja harkitsevalle välineitä oman alan löytämiseen. Miten testi on tehty ja ketkä sitä käyttävät? Lue, mitä studentum.fi:n viestintäpäällikkö Maija Etokari vastaa.

Hei! Kuka ammatinvalintatestin kysymykset on laatinut ja onko hänellä asiantuntemusta työelämästä?

– Hei! Ammatinvalintatestin on tehnyt käyttäytymistieteitä opiskellut ruotsalainen kollegani. Hän on tutkinut Ruotsin Tilastokeskuksen aineistoa eri ammattiryhmistä ja analysoinut perusteellisesti ihmisten käyttäytymistä ja kiinnostuksen kohteita näissä ammattiryhmissä. Meidän testimme on tehty siis ruotsalaisen testin pohjalta, kuitenkin Suomeen sovellettuna.

Kuinka usein ammatinvalintatestia päivitetään?

– Käymme ammatinvalintatestin läpi noin kerran vuodessa. Testin tulossivut linkkaavat eteenpäin koulutusvaihtoehtoihin ja työelämäsivuihin, joita päivitämme jatkuvasti.

Ketkä käyttävät ammatinvalintatestiä?

– Testi on suunnattu niille, jotka etsivät jatkokoulutuspaikkaa lukion tai ammatillisten opintojen jälkeen. Testiä käyttävät toki myös peruskoululaiset ja alan vaihtoa harkitsevat.

Antaako testi suoria vastauksia siihen, mihin kannattaa hakea opiskelemaan?

– Ammatinvalintatesti on hyvä ensimmäinen askel niille, jotka miettivät jatko-opintoja. Monet nuoret eivät ole tietoisia vaihtoehtojen kirjosta, joten ammatinvalintatestistä näkee kätevästi, mitä kaikkea onkaan tarjolla ja saa vinkkiä siitä, mille alalle saattaisi sopia. Emme kuitenkaan kehota pitämään ammatinvalintatestin tuloksia absoluuttisena totuutena, vaan haluamme pikemminkin rohkaista ottamaan selvää eri vaihtoehdoista. On hyvä idea tehdä useampi eri testi ja vertailla niiden tuloksia keskenään.



Tee ammatinvalintatesti

Koulutushaku


Mainokset