Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat julkaistu

Koulutusuutinen: Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnan tulokset julkaistuKOULUTUSUUTINEN 01.07.2013

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnan tulokset julkaistu


Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkistettu tänään. Ammattikorkeakoulujen nuorille suunnattujen koulutusten yhteishaussa oli noin 76 500 hakijaa, joista 20 000 sai opiskelupaikan.

Kulttuuriala vetovoimaisin koulutusala

Kevään 2013 yhteishaussa ammattikorkeakoulujen nuorten koulutuksiin haki noin 76 500 hakijaa, joista 20 000 sai opiskelupaikan. Hakeneista nuorista 48 500 on ylioppilaita, joista 34 % on tänä keväänä kirjoittaneita. Ammatillisella perustutkinnolla hakeneita oli tänä vuonna 23 000, joista noin 22 % sai opiskelupaikan.

Lukumääräisesti suosituimmat koulutusalat nuorten yhteishaussa olivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, tekniikan ja liikenteen ala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala. Vetovoimaisin koulutusaloista oli kulttuuriala, jolle haki eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkojen määrään.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja täydennyshaku

Opiskelijaksi hyväksyttyjen täytyy vastaanottaa korkeakoulupaikkansa viimeistään tiistaina 30.7. klo 16.15. mennessä. Aikuiskoulutuksen ja vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu kesäkuussa. Jokaiselle hakijalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti valinnan tuloksesta ja mahdollisista varasijoista.

Ammattikorkeakoulut järjestävät 29.7.–1.8.2013 vapaaksi jääneille koulutuspaikoille valtakunnallisen täydennyshaun, joka tarjoaa ilman opiskelupaikkaa jääneille uuden mahdollisuuden päästä mukaan syksyllä alkavaan koulutukseen. Koulutuksiin haetaan sähköisesti osoitteessa www.amkhaku.fi. Ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden täydennyshaku käynnistyy jo tänä perjantaina.

Kaikki ammattikorkeakoulujen täydennyshaussa olevat koulutusohjelmat näkyvät Koulutusnetissä heinäkuun lopussa. Ajankohtaisia täydennyshaussa mukana olevia koulutuksia voit selata myös Studentum.fi-koulutussivustolla. Lue lisää täydennyshausta ja selaa vapaita koulutuspaikkoja.

Lähde: Opetushallitus (lehdistötiedote) 01.07.2013


Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Lue lisää koulutusuutisia Lue lisää täydennyshausta

Viimeksi päivitetty: 01 heinä 2013

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi