Eduskuntapuolueet haluavat YTHS:n myös ammattikorkeakouluopiskelijoille

YTHSkorkeakouluopiskelijat

KOULUTUSUUTINEN 27.03.2015

Eduskuntapuolueet haluavat YTHS:n myös ammattikorkeakouluopiskelijoille


Suomen ylioppilaskuntien liiton, SYL:n ja Suomen opiskelijakuntien liiton, SAMOKin puolueille teettämään kyselyn mukaan tuleva hallituskausi tulee olemaan opiskelijoille edellistä parempi. Kysely on osa SYL:n ja SAOMKin #koulutuslupaus-kampanjaa, jonka teemoja ovat muun muassa opintorahapainotteinen opintotuki sekä se, ettei koulutuksesta enää leikata.  Kyselyn mukaan puolueet ovat pääosin #koulutuslupaus-kampanjan teemojen takana.

Kaikki eduskuntapuolueet vastasivat opikelijajärjestöjen tekemään kyselyyn. SYL  ja SAMOK pyysivät kyselyssä kyllä- ja ei-vastauksia seitsemään opiskeluun, koulutuksen rahoitukseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja terveydenhuoltoon liittyvään kysymykseen. Puolueet saattoivat myös perustella vastauksiaan tarkemmin.

Kyselyn mukaan kaikki puolueet ovat sitä mieltä, että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) tulisi jatkossa vastata kaikkien korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta. Puolueiden mukaan YTHS:n tulisi laajentaa kaikille korkeakouluopiskelijoille, sillä se on paras vastaamaan korkeakouluopiskelijoiden terveydestä.

SAMOKin puheenjohtaja Joonas Peltosen mukaan korkeakouluopiskelijat ovat tällä hetkellä eriarvoisessa asemassa terveyspalveluiden osalta, eikä näin voi jatkua.

–YTHS:n toimivuutta ammattikorkeakouluopiskelijoille on kokeiltu tällä vaalikaudella hyvin tuloksin. Se on kustannustehokas ja laadukas tapa järjestää kaikkien korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto, Peltonen sanoo.

SYL:n puheenjohtaja Jari Järvenpää muistuttaa, että YTHS:n toimintaedellytysten turvaaminen uudistettaessa terveydenhuollon järjestelmää ja rahoitusta on opiskelijoille äärimmäisen tärkeää.

– On hienoa saada puolueilta näin selkeä signaali YTHS:n toimivuudesta ja tärkeydestä. Opiskelukyvystä ei voida huolehtia ilman toimivaa terveydenhuoltoa.

Järvenpää ja Peltonen ovat mielissään siitä, että kyselyn vastauksista välittyy puolueiden vahva sitoutuminen suomalaisen osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat kertovat pitävänsä huolen siitä, että puolueet eivät unohda näitä lupauksiaan vaalien jälkeenkään.

Lähde:  Suomen Ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

 Palaa lukemaan koulutusuutisia


Mainokset