Elokuvalinja opettajan näkökulmasta

Laajasalon opisto

 

Kuka: Maiju Leppänen, vastaava opettaja elokuvalinjalla

Millaisia ihmisiä ovat sinun linjasi opiskelijat?

– Suurin osa on 18-25-vuotiaita ylioppilaita, mutta mukana on myös keski-ikäisiä, joilla on jo alan kokemusta. Opiskelijoissa on yhtä paljon miehiä ja naisia. Linjalla on ollut myös maahanmuuttajia ja muualla kuin Suomessa vakituisesti asuvia.

Mitä ja miten linjalla opiskellaan?

– Opiskelu on pääasiassa Learning by doing -metodilla ja toteutamme elokuvatuotantoja alusta loppuun. Opiskelun pohjana on klassisen elokuvakerronnan perusteisiin perehtyminen käytännön harjoituksin.

Miksi sinä opetat?

– Oma koulutukseni on elokuvaajan opinnot TAIKssa, joka on nykyinen AALTO-yliopisto. Olen työskennellyt freelancerina elokuva-alalla kuvaajana pitkissä ja lyhyissä fiktioelokuvissa ja samoin dokumenteissa.

– Opettajan työt tulivat siihen rinnalle jo varhain ja nykyään työt painottuvat opetukseen. Opettajana siirrän alan tietotaitoa nuorille polville ja pidän kentällä toimisen kokemusta hedelmällisenä pohjana opettajuudelle.

– Pidän työskentelystä opiskelijoiden kanssa – se on haasteellista ja palkitsevaa.

Millaisia onnistumisia opiskelijat saavat, millaisia sinä?

– Opiskelija näkee edistymisensä valmiissa elokuvassa, sillä lukuvuoden aikana toteutetaan useita elokuvia – ehkä hieman yli 30 lyhytelokuvaa vuodessa. Omaa kehitystään työssä on palkitsevaa seurata.

– Useat opiskelijat jatkavat elokuva-alan opintojaan tämän opistovuoden jälkeen. Opettaja iloitsee opiskelijan menestyksestä opinnoissaan opiston jälkeenkin.

– Valmiit, mielenkiintoiset elokuvat ovat onnistumisia kaikille, ne ovat ryhmätyön tuloksia ja niistä iloitaan ja opitaan yhdessä!

Mitä olet itse opiskellut/tehnyt aiemmin työurallasi?

– Opettajan työ on arvokasta ja merkityksellistä. Elokuvien tekemisessä yhteiset onnistumiset ovat palkitsevia.

Mitä vinkkejä antaisit uusille opiskelijoille?

– Opintovuosi on vaativa ajankäytöllisesti ja antoisa monipuolisuutensakin vuoksi. Opintoihin kannattaa satsata ja keskittyä, sillä opintovuosi sisältää kivaa ja vaativaa sopivassa suhteessa.
Lue lisää Elokuvalinja

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.