Ensi tammikuussa opiskelemaan?

KOULUTUSUUTINEN 16.9.2013

Ensi tammikuussa opiskelemaan?


Haluatko aloittaa korkeakouluopinnot ensi vuoden 2014 tammikuussa? Hae nyt! Korkeakoulujen yhteishaut alkoivat 16. syyskuuta ja päättyvät 1. lokakuuta.

 

Haku on auki niin nuorten kuin aikuisten tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Tarjolla on päiväopiskelupaikkoja sekä työn ohessa opiskeltavia koulutusohjelmia.

Ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeapuolella nuorten koulutuksessa on tarjolla 80 koulutusohjelmaa ja aikuiskoulutuksessa 70 koulutusohjelmaa. Opiskelumahdollisuuksia tarjotaan esimerkiksi hoitotyön, logistiikan, kone- ja tuotantotekniikan sekä tietotekniikan saralta.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät voivat hakea 19 koulutusohjelmaan, muun muassa automaatioteknologian, hyvinvointiteknologian, yrittäjyyden ja mediatuottamisen koulutusohjelmiin.

Yliopistot

Syksyn yhteishaussa on mukana seitsemän yliopistokoulutusta Vaasan, Helsingin ja Jyväskylän yliopistoista.

Haku tapahtuu osoitteessa yliopistohaku.fi. Jos sinulla on kysymyksi yliopistohaku.fi -palvelun käytöstä, voit soittaa valtakunnalliseen yliopistohaun neuvontapuhelimeen 029 533 1011. Puhelin palvelee arkisin klo 12–15 välillä.

Ruotsinkieliset koulutukset eivät ole nyt alkavassa yhteishaussa mukana. Silti yhteishaussa olevia Helsingin yliopiston koulutuksia voi opiskella myös ruotsiksi.

Pääsykokeet ja sisäänpäässeet

Ammattikorkeakoulut sekä  yliopistot järjestävät valintakokeet loka-marraskuussa ja sisäänpäässeet opiskelijat julkistetaan viimeistään 26. marraskuuta. Lisää tietoa ammattikorkean hauista löydät osoitteesta amkhaku.fi.


Lähteet: Ita-savo.fi, radiorex.fi, ePressi.com
–Tamk, Jamk, Hamk

Lue lisää koulutusuutisia Syksyn 2013 yhteishaussa olevia ammattikorkeakouluja

Lue lisää koulutusuutisia Lue lisää yhteishausta

Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan koulutusuutisia

Tammikuun 2014 korkeakoulupaikat nyt haussa!


Mainokset