✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Fuksiryntäys yliopistokampuksille

KOULUTUSUUTINEN 2.9.2013

Fuksiryntäys yliopistokampuksille


Mikä on innokas ja utelias kaksijalkainen, joka poukkoilee pää pyörällä yliopistokampuksella ja päivittelee opintopisteitä ja akateemisia perinteitä?

Fuksit eli ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelijat ovat aloittaneet tai aloittavat näillä hetkillä opiskelutaipaleensa jossain Suomen vajaassa kahdessakymmenessä yliopistossa.

Kirjastokierrosten ja infotilaisuuksien lisäksi yliopistot toivottavat uudet opiskelijansa tervetulleeksi erilaisin juhlallisuuksin. Studentum.fi selvitti, mitä muutamien yliopistojen ensimmäisen viikon ohjelmiin kuuluu.

Älä jätä yksin

Pohjoisessa Lapin yliopistossa on jo ehditty juhlia lukuvuoden avajaisia. Juhlan opiskelijapuheenvuorossa muistutettiin että kaveria ei jätetä ja toivottiinkin opiskelijoiden välittävän opiskelutovereistaan.

Tampereen teknillinen yliopisto oli kutsunut ympäristöministeri Ville Niinistön puhumaan lukuvuoden avajaisiin. Yliopisto on koonnut Fuksikompassi-kirjasen, jossa kerrotaan opiskelusta ja opiskeluelämästä Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Aalto-yliopistossa opiskelijat suuntaavat lukuvuoden avajaisten jälkeen Aalto Partyyn Otaniemeen.

Kampuskierroksia ja musiikkia

Jyväskylän yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen kampuskierroksen, jossa tutustutaan kampuksen kulttuuriperintöön ja ympäristöön. Opiskelija voi osallistua myös kampuspiknikille kera DJ:n tai Seminaarinmäen mieslaulajien konserttiin.

Oulun yliopisto taas juhlii uuden lukuvuoden alkua Näe ja koe -opiskelijatapahtumassa sekä järjestää Vulcanalia-juhlan, jonka pääesiintyjä on Redrama.

Tampereen yliopisto avaa lukuvuotensa vuorovaikutteisesti ja laittaa pystyyn  tulevaisuus- ja innovaatioareenan sekä yrittäjyysareenan, jossa yhteiskunnan vaikuttajat keskustelevat Suomen tulevaisuudesta.

Uusi opiskelija!

Sinulla on alkamassa ikimuistoinen fuksivuosi. Ota siis tutoriasi (vanhempi opiskeija, joka ohjaa nuorempiaan) tiukasti kädestä kiinni ja lähde nauttimaan oman yliopistosi orientaatioviikosta.

Studentum toivottaa iloa, opintomenestystä sekä kirpsakkaa syksyä kaikille opiskelijoille!

Lähteet: ulapland.fi, jyu.fi, aalto.fi, tut.fi, oulu.fi/yliopisto, uta.fi
 

Lue lisää koulutusuutisia Tutustu yliopistojen koulutustarjontaan

Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan koulutusuutisia

Fuksit aloittavat yliopisto-opiskelun

Viimeksi päivitetty: 17 syys 2013

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi