Kansanopisto-opinnoista lisäpisteitä yhteishaussa

Koulutusuutinen: Kansanopisto-opinnoista lisäpisteitä yhteishaussa

KOULUTUSUUTINEN 30.04.2013

Kansanopisto-opinnoista lisäpisteitä yhteishaussa


Opiskelu kansanopistoiden vuoden kestävillä opintolinjoilla on loistava vaihtoehto jatko-opintoja suunnitteleville. Ensi syksystä alkaen kansanopisto-opinnoista saat entistä enemmän hyötyä jatko-opintoihin pyrkiessäsi. Kansanopistojen yhden lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat jatkossa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuvalle kuusi lisäpistettä yhteishaussa.


Syksystä 2013 lähtien toisen asteen koulutukseen hakeva saa lisäpisteitä kansanopiston pitkän linjan ja kymppiluokan opinnoista. Kansanopistojen pitkillä linjoilla tarkoitetaan kansanopistojen järjestämiä vuoden mittaisia koulutuksia, jotka  rinnastetaan jatkossa muihin jatko-opintoihin valmentaviin koulutuksiin, kuten ammattistarttiin tai talouskouluun.

Kansanopistolinjan suorittanut opiskelija ei jatkossakaan menetä kahdeksaa lisäpistettä, jotka ilman tutkintopaikkaa olevat saavat yhteishaussa. Parhaimmillaan kansanopistokoulutus antaa siis jatkossa 14 lisäpistettä yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeville. Uudistuksella edistetään hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvaa nuorten yhteiskuntatakuuta.

Syksyn yhteishaussa pilotoidaan myös Opintopolku-portaalia, jota Opetushallitus rakentaa ja testaa parhaillaan. Opintopolku-palvelua voivat tulevaisuudessa käyttää nekin oppilaitokset, jotka eivät ole tähän asti olleet mukana sähköisessä haussa. Keväällä 2014 myös kansanopistojen onkin määrä tulla mukaan sähköiseen hakuun yhdessä muun perusopetuksen jälkeisen koulutuksen kanssa. Uudessa Opintopolku-portaalissa hakija voi tulevaisuudessa etsiä tietoa koulutuksia, suunnitella opintojaan, hakea opintoihin sähköisesti ja tarkastella omaa opintorekisteriotettaan.

Kansanopistoissa voi suorittaa muun muassa avoimen yliopiston kursseja ja hankkia valmiuksia myös korkeakouluhjen jatko-opintoihin ja pääsykokeisiin. Suomessa on tällä hetkellä 90 kansanopistoa, jotka tarjoavat koulutusvaihtoehtoja ympäri Suomea.

Lähteet: Sivistys.net 12.12.2012 [viitattu 9.4.2013]

Opetushallitus, Opistopolku-sivusto: http://www.oph.fi/oppijanpalvelut



Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Lue lisää koulutusuutisia Lue lisää kansanopisto-opinnoista

Lue lisää koulutusuutisia Selaa kansanopistojen koulutusvaihtoehtoja


Mainokset