Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu vie sinut unelma-ammattiisi!

Kokkolalainen 21-vuotias Tiina Kangasluoma kehuu Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun hyvää ryhmähenkeä ja ammattitaitoisia opettajia.


Mitä opiskelet?

Kemiantekniikkaa, suuntautumisena teknologiajohtaminen.

Miksi hait opiskelemaan valitsemaasi alaa?

Minua kiinnosti lukiossa kemia ja biologia, joten hain Kokkolaan opiskelemaan. Hain opiskelemaan ja pääsin sisään.

Mikä on mielenkiintoisinta/mukavinta opiskelussa?

Mielenkiintoisinta on seminaarit ja ekskursiot, joita meille on järjestetty runsaasti, sillä vierailuilla koulussa opittu teoria konkretisoituu. Eli pääsee näkemään, millaista työ oikeasti on.

Mikä on haastavinta opiskelussa?

Ajanpuute. Koulupäivät ovat lähes poikkeuksetta pitkiä ja koulupäivän jälkeen pitäisi vielä löytää aikaa tehtävien ja esitelmien tekoon.

Millainen on peruskoulupäiväsi?

Aikaisin aamulla kouluun, istun oppitunneilla laskien matikkaa tai käyden läpi jotain prosessia esimerkiksi vierailevan luennoitsijan seurassa. Meillä on myös aika paljon laboratoriotöitä ja jo mainittuja vierailuja alan yrityksissä. Välitunneilla käymme kahvilassa, missä tauot meinaavat välillä venyä hieman liian pitkiksi... Ryhmähenki luokassa on niin hyvä, että jopa kokeisiin luetaan ja lasketaan yhdessä.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

Minulla ei ollut hirveästi odotuksia koulutusohjelman suhteen ja ajattelin jopa, että käyn sitä vain yhden lukuvuoden, kunnes saan toisen opiskelupaikan. No, koulutusohjelma alkoi vaikuttaa mielenkiintoiselta, koska perusaineiden lisäksi meillä oli heti ensimmäisenä vuonna esimerkiksi labratyöskentelyä. Toisaalta pieni luokkakoko vaikutti opiskelumotivaatioon, sillä aina joltain luokkatoverilta sai apua ja tsempppausta. Päätin jäädä opiskelemaan kemiantekniikkaa ja fiilikset koko ajajn vain paranevat.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Toivon pääseväni heti valmistumisen jälkeen töihin johonkin kemian alan tehtaaseen tai kaivokseen tuotantoon esimieheksi insinöörihommiin. Toinen vaihtoehto teknologiajohtamiseen suntautumiseni takia olisi työllistyä alan konttoriin hoitamaan esim. markkinointia tai myyntiä.

Minkälaisia vinkkejä sinulla on muille samasta koulutuksesta ja ammatista kiinnostuneille?

Hakekaa rohkeasti myös pienille paikkakunnille opiskelemaan, sillä pienissä ammattikorkeakouluissa ryhmäkoot ovat pienempiä ja esimerkiksi vaihto-opiskeluun pääseminen on helpompaa, kuin suurissa kouluissa. Opettajat ovat kuitenki yhtä päteviä. Lisäksi kemiantekniikan osaajat työllistyvät hyvin.

Kerro vielä yleisesti Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta ja Kokkolasta opiskelijakaupunkina?

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu on suhteellisen pieni koulu, jossa tilat ovat uudet. Ryhmäkoot ovat suhteellisen pieniä, joten opettajat ehtivät antaa tunneilla opastusta kaikille sitä tarvitseville. Pienessä koulussa kaikki tuntevat toisensa ja saa paljon uusia kavereita. Opettajat ainakin kemian puolella ovat todella päteviä ja halukkaita järjestämään ekskursioita opiskelijoilleen.

Halutko tietää lisää opiskelusta Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta?

Lisää tietoa opiskelusta ja oppilaitoksesta saat täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyynnön, jolloin Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu ottaa sinuun suoraan yhteyttä toivomallasi tavalla! Voit myös lukea lisää klikkaamalla koulun kotisivulle johtavaa logoa.Viimeksi päivitetty: 29 helmi 2012

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi