Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokemuksia valokuvaterapian menetelmäohjaajakoulutuksesta

Muurlan Opisto

Muurlan Opisto

”Koulutus antoi minulle monipuolisen menetelmäpankin valokuvan ja valokuvaamisen terapeuttisesta käyttämisestä asiakastyössä. Olen lastensuojelun sijaishuollossa ottanut käyttöön lasten valokuvaamisen osana arjen hoito- ja kasvatustyötä sekä osana koko sijoituksen dokumentaatiota. Kuviani on käytetty paljon toimintamme esitteissä ja some-viestinnässä. Asiakkaan valokuvaaminen tiivistää arvokkaalla tavalla asiakassuhdetta ja auttaa näkemään kauneutta haastavissakin elämänvaiheissa. Valokuvaamisen erilaiset menetelmät ovat nykyään myös osa omaa keinovalikoimaa mielekkään työnteon, vapaa-ajan ja oman hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Katse on kuvaamisen myötä kääntynyt sisältä ulospäin, etsimään kuvattavaa kertomaan siitä, mihin sanat eivät aina riitä. Valokuvaterapeuttinen osaaminen on hieno lisä moniin eri ammatteihin ja työnkuviin, mutta ennen kaikkea ihmisten ikioman elämänsä parantamiseksi. ”
- Marika Mäntyniemi

"Valokuvaterapeuttisten menetelmien ohjaajaksi opiskelu oli elämäni upein opintopolku. Kaksivuotinen opintotaival perusopintojen ja erikoistumisopintojen äärellä oli kiehtova, monipuolinen ja haastavakin matka moniammatillisessa kouluttajien ja kanssaopiskelijoiden seurassa."

- Valokuvaterapian opiskelija

"Opinnot edistivät ammatillista kasvua tarjoten samalla myös tutkimusretken omaan sisäiseen maailmaan. Itsereflektiolla oli merkittävä rooli koko koulutuksen ajan ja opitut oivallukset heijastuivat suoraan omaan elämään ja työssä onnistumiseen. Koulutuksen vahvuus oli myös ammatillisessa, hyvässä työnohjauksessa. "

- Valokuvaterapian opiskelija

"Koulutus antoi paljon työkaluja ja menetelmällistä osaamista omaan ammatilliseen työskentelyyn erityisopettajana ja myös työhön ratkaisukeskeisten lyhytterapeutti- ja neuropsykiatristen ohjaajaopintojen harjoitteluasiakkaiden kanssa. Menetelmien soveltaminen sopii niin kasvatus- ja opetustyöhön kuin ennaltaehkäiseviin, kuntouttaviin ja terapeuttisiin tavoitteisiin. Valokuvaterapeuttisten menetelmien ohjaajaopinnot vahvistivat myös omaa taiteellista ilmaisua ja kulttuurinäkökulman huomiointia menetelmätyöskentelyssä. Koulutusmatka tarjosi tietoa, taitoa, taikaa ja taidetta, voimakkaita tunteita ja jännittäviä kokeiluja. Koulutuksen anti upposi sydämeen, ja kulkee aina matkassa mukana."
- Outi Pihlajoki

"Osallistuminen valokuvaterapeuttisten menetelmien ohjaajakoulutukseen Muurlan Opistossa on ollut todella antoisaa ja hyödyllistä.  Opettajat olivat innostuneita ja innostavia ammattilaisia. Opiskelijaporukkamme koostui eri ikäisistä aikuisista eri aloilta, joille valokuvaaminen ja sen käyttö omassa työssään on sydämen asia. Useimmat olivat käyttäneet valokuvaa jo ennestään työssään ja opimme monia hienoja keinoja, menetelmiä hyödyntää valokuvaa /videointia /kortteja edelleen lisää.  Sen lisäksi, että valokuva ja valokuvaaminen hyödyntävät asiakkaitamme, ovat ne mahdollistaneet myös prosessoida itseä ja omaa tarinaansa. Keinot mm. tehdä korjaavia muistokokemuksia valokuvien avulla on ollut vaikuttavaa. Luovuuttaan sai hyödyntää hyvin monella tavoin. "
- Eija LehtiniemiLue lisää Muurlan Opisto

Ota yhteyttä


Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi