Ammattilaisen haastattelu: Projektipäällikkö

Emmi Lindholm on tradenomi, ja työskentelee projektipäällikkönä helsinkiläisessä yrityksessä nimeltä Management Events.

Nimi: Emmi Lindholm

Ammatti: projektipäällikkö

Ikä: 25

Koulutus: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelma, jossa pääaineena kansainvälinen markkinointi


Mikä olet ammatiltasi?

Olen tradenomi ja työskentelen tällä hetkellä projektipäällikkönä helsinkiläisessä yrityksessä nimeltä Management Events.

Miten valitsit alasi?

Liiketalous ja siellä etenkin BtoB-puoli ovat kiinnostaneet minua aina kovasti. Myös kansainväliset yrityskulttuurit ja kielet ovat olleet minulle kiinnostuksen kohteita. Kotikaupungistani löytyi mahdollisuus opintoihin, joten valinta oli sitä kautta oikein luonnollinen.

Kerro koulutuksestasi.

Liiketalouden koulutusohjelmasta päällimmäisenä on jäänyt mieleeni monipuolinen kurssitarjonta ja erilaiset yrityscaset, joita pääsimme toteuttamaan. Toisena lukuvuotena erikoistuimme omaan alueeseemme, joka minulle oli kansainvälinen markkinointi ja jossain määrin myös liikkeenjohdon opinnot. Parhaimmat opit omasta koulutuksestani olen saanut ryhmätyöskentely- sekä neuvottelutaitoihin ja kontaktien luomiseen liittyen, sillä nykypäivän työelämässä nämä ovat ne kortit joilla pelataan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni koostuu yleensä useista toimiston ulkopuolisista, sekä sisäisistä palavereista. Toimistolla ollessani käytän aikaa seuraavan projektini suunnitteluun ja avustan markkinointimateriaalien tekemisessä.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Oman työni ehdottomasti paras puoli on verkostoituminen. Pääsen päivittäin tapaamaan Suomen suurimpien yritysten ylintä johtoa ja sitä kautta kasvattamaan ymmärrystäni suomalaisen business-maailman haasteista ja mahdollisuuksista.

Entä mitkä ovat työsi haastavimmat puolet?

Projektipäällikkönä pääsen melko itsenäisesti suunnittelemaan oman projekti- ja viikkoaikatauluni, mikä on minulle sekä haaste että motivaattori. Jatkuva asioiden organisointi, kontaktien hoitaminen, sekä projektitiimin tukeminen vaativat hyvää itsensä manageerausta, jossa pyrin jatkuvasti kehittymään paremmaksi.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Syksyllä Tukholmaan muuttaneena, aion lähitulevaisuudessa keskittyä jälleen ruotsin kielen aktivointiin ja katsoa mitä mahdollisuuksia se minulle avaa kansainvälisessä kentässä.

Lopuksi, minkälaisia vinkkejä sinulla on ammatista kiinnostuneille?

Jos mahdollista, osallistukaa koulun järjestämiin alumnitapaamisiin ja tehkää urasuunnittelua yhdessä opinto-ohjaajan kanssa. Heiltä saatte ideoita siitä, millaisiin tehtäviin tradenomit voivat hakeutua ja mitä aineita koulussa erityisesti kannattaa valikoida omaa uraasi ajatellen. HAAGA-HELIA tarjoaa niin monipuolisen kurssivalikoiman, että sitä kannattaa hyödyntää jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien.

Selaa liiketalouden koulutuksia

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin


Mainokset