Ammattilaisen haastattelu: Vakuutusneuvoja

Saila opiskeli liiketaloutta Lahden ammattikorkeakoulussa ja osaksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä suuntautumisenaan markkinointi. Saila toimii nykyään vakuutusneuvojana.

Nimi: Saila Hyytiäinen

Ikä: 26 v.

Ammatti: Vakuutusneuvoja

Koulutus: Tradenomi

Oppilaitos: Lahden AMK ja Hämeen AMK


Saila opiskeli liiketaloutta Lahden ammattikorkeakoulussa ja osaksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä suuntautumisenaan markkinointi. Saila toimii nykyään vakuutusneuvojana ja on työskennellyt monipuolisesti pankki- ja vakuutusalalla.

Kerro koulutuksestasi:

Tradenomin koulutus oli monipuolinen ja käsitteli laajalti eri alueita. Opintoihin sisältyi mm. markkinointia sekä talouden ja hallinnon kursseja. Meillä oli valittavana myös paljon vapaavalintaisia kursseja. Olen erittäin tyytyväinen tradenomin koulutukseen, sillä se soveltuu työskentelyyn monella alalla.

Miten sait ensimmäisen työpaikkasi?

Hain kesätöihin paikalliseen If vahinkovakuutusyhtiöön Lahdessa, jossa jatkoin osa-aikaisena työntekijänä korvauskäsittelijänä opintojeni ohessa muutaman tunnin viikossa. Tein päättötyöni työpaikalleni ja jatkoin Ifillä vielä valmistumiseni jälkeen vähän aikaa kokopäiväisenä työntekijänä.

Olet työskennellyt useissa eri työpaikoissa, miksi?

Valmistuin markkinointilinjalta, joten suoraan oma alani olisi markkinointi, mutta koulutus antaa kuitenkin valmiuden toimia usealla eri alalla. Vakuutusala alkoi kiinnostaa minua, mutta kokeilin kuitenkin myös pankkialaa. Onkin tärkeää kokeilla eri aloja oman kiinnostuksen mukaan, sillä ammattinimike ei kerro koko työnkuvaa ja -sisältöä.

Minusta työpaikan vaihtamisesta on ollut hyötyä sillä niiden kautta on tullut luottamusta omaan oppimiseeni ja samalla olen löytänyt itselleni sopivimman toimenkuvan. Työpaikan vaihto ei pelota, sillä olen oppinut luottamaan omiin oppimiskykyihini.

Miinuksena on toki se että työssä ei välttämättä pääse täysin kiinni toimenkuvaan mikäli yhdessä työpaikassa on vain lyhyen ajanjakson. Tämä tietysti riippuu paljon työtehtävistä.

Kerro omasta urakehityksestäsi:

Opiskelujen ohessa työskentelin osa-aikaisena korvauskäsittelijänä Lahden Ifissä. Työharjoittelupaikkani sain Sampo-pankista ottamalla itse yhteyttä pankkiin. Sain harjoittelupaikan soiton ja haastatteluun jälkeen. Valmistumisen jälkeen työskentelin vielä jonkin aikaa kokopäiväisenä Lahden Ifissä, jonka jälkeen hain avoimella hakemuksella työpaikkoja ja pääsin kokopäivätyöntekijäksi Päijät-Hämeen osuuspankkiin Lahteen myyntineuvottelijaksi. Olin siellä pari kuukautta, josta vaihdoin ensimmäiseen vakituiseen työpaikkaani Pohjola vakuutusyhtiöön. Osuuspankki ja Pohjola kuuluvat samaan konserniin, mikä helpotti työpaikan löytämisessä.

Vajaan vuoden kuluttua vaihdoin If vahinkovakuutusyhtiöön Espooseen töihin toiselle korvauspuolelle käsittelemään toisen tyyppisiä korvauksia. Jatkoinkin siellä korvauskäsittelijänä puolisen vuotta vakituisessa työssä. Vaihdoin kuitenkin pois korvauskäsittelijän tehtävistä nykyiseen vakuutusneuvojan työhöni vakuutusyhtiö Tapiolaan. Olen työskennellyt siellä vakuutusneuvojana nyt kahden vuoden ajan.

Miltä nykyinen työpaikkasi vakuutusneuvojana tuntuu?

Vakuutusneuvojan työ tuntuu sopivan minulle erittäin hyvin. Viihdyn nykyisessä työssäni parhaiten, sillä minulla on koko ajan uutta opittavaa, jolloin mielenkiinto työhön pysyy yllä, eikä muodostu liian rutiininomaiseksi. Olen tyytyväinen nykytilanteeseeni ja katson mitä tulevaisuudella on tarjottavanaan.

Vinkki työuraansa aloitteleville:

Kannattaa kokeilla rohkeasti eri työpaikkoja, sillä työnimikkeet ja työnkuva avautuvat kunnolla vasta itse työskentelyn jälkeen.

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin


Mainokset