Kuukauden koulutus - Ville Rantanen

Opiskele englanniksi Satakunnan Ammattikorkeakoulussa!

Lue alta Jacobin (englanniksi) ja Villen (suomeksi) haastattelut, jossa he kertovat omin sanoin kokemuksistaan. Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!


Name: Jacob Hyde

Educational Institution: Satakunta University of Applied Sciences

Study program: The Degree Programme in Physiotherapy

Place: Pori


Where do you study?

I study at SAMK in Pori, I am on the degree programme for physiotherapy (taught in English)

How did you end up studying in Finland?

My fiancee is Finnish so I was going to move to Finland and Physiotherapy was my dream profession, so I was lucky that there was a course in English.

What is your mother tongue? How does it feel to study in English?

My mother tongue is English so it is easy for me to study in this language.

Are you planning to participate in any exchange program?

No, I would like to go abroad for a clinical practice but not a full exchange as I need to familiarise myself with the Finnish system as much as possible.

What is the best in the studies, so far?

I really like how practical and hands on the course is, it makes it a lot more interesting then a theory heavy course.

What are the challenges?

The Finnish language is proving a difficulty for me and also money is an issue as finding a job without the Finnish language is extremely hard.

Where do you see yourself in 5 years, according your studies?

I will hopefully be gaining experience in an open environment, like a hospital or health centre.

Any tips for the new students, who will apply to this program?

If Finnish is not your native language work hard at it, complete your work as early as possible and have fun.

---------------------------------

Nimi: Ville Rantanen

Oppilaitos: Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

Koulutusohjelma: Degree Programme in International Business and Marketing Logistics (IBML)

Paikkakunta: Rauma


Missä ja mitä opiskelet? 

Opiskelen englanniksi Satakunnan ammattikorkeakoulun koulutusohjelmassa, jonka nimi on Degree Programme in International Business and Marketing Logistics (IBML). Olen opiskellut jo puolitoista vuotta. Koulutus kestää kokonaisuudessaan 3,5 – 4 vuotta. Koulutusohjelman pituus riippuu vaihto-ohjelmaan osallistumisesta ja siitä kuinka nopeasti opinnäytetyön saa tehtyä. Itse minulla on mahdollisuus suorittaa koko koulutusohjelma jopa 2,5 vuodessa, joten valmistuisin siinä tapauksessa jo ensi jouluna. Olen kuitenkin harkinnut vaihtoon osallistumista. Mikäli lähden vaihtoon, valmistun hieman myöhemmin.

Miten päädyit opiskelemaan englanninkieliseen ohjelmaan?

Heti lukiosta valmistuttuani hain kaupanalan koulutuksiin muun muassa yliopistoon. Suunnittelin lähinnä muuttavani Helsinkiin. Pallottelin kysymystä koulutuspaikasta; tein erilaisia testejä ja kyselin kavereilta mitä mieltä he olivat eri koulutusvaihtoehdoista. Pari ystävää opiskeli juuri tuolloin AMK:ssa ja he kertoivat että se voisi olla minullekin hyvä vaihtoehto. He kertoivat että ammattikorkeakoulussa opiskelu on tehokasta ja ennen kaikkea työelämälähtöistä. Olen aina halunnut kansainvälisen uran ja AMK tuntui tarjoavan siihen erinomaiset mahdollisuudet. Kun löysin IBML ohjelman, oli päätös selvä.

Miltä opiskelu tuntuu englannin kielellä?

Minulla oli lukiossa pitkä englanti, joten olin jo tottunut englanniksi opiskeluun aiemmin. Minulle englanniksi opiskelu on itse asiassa tuntunut jopa luonnollisemmalta kuin suomeksi opiskelu. Kun olen nyt opintojen myötä oppinut esimerkiksi tiettyjä termejä englanniksi, en edes välttämättä tiedä tai muista mitä ne tarkoittavat suomeksi.

Satakunnan AMK:n IBML koulutusohjelma on todella kansainvälinen, koska noin puolet opiskelijoista tulee muualta kuin suomesta. Kansainvälisyys antaa oman mausteensa opiskeluun. Meitä on esimerkiksi Aasiasta, Afrikasta ja Euroopasta. Englanniksi opiskelu voi joistakin tietysti tuntua aluksi hankalalta, mutta voin kertoa että mitä enemmän kieltä käyttää sitä hauskempaa se vain on!

Aiotko hakea vaihtoon ulkomaille, jos kyllä niin minne?

Olen miettinyt viimeaikoina, että lähtisin vaihtoon Kaliforniaan. Tarkoitus on lähteä niin kauas koto-Suomesta kuin mahdollista.

Mikä on ollut parasta opiskelussa?

IBML koulutusohjelma on erittäin tasokas ja haastava. Opetus perustuu ”ongelmalähtöiseen oppimiseen” *(problem based learning). Ryhmässä ongelmien ratkaisu on antoisaa ja ennen kaikkea siinä oppii esiintymistaitoja. Kaikki työt esitellään englanniksi koko ryhmän edessä, joten siinä oppii sekä ottamaan vastuun esiteltävästä tehtävästä että esittämään asiansa selkeästi englanniksi. Kukaan ryhmässä ei puhu englantia äidinkielenään, joten jokaiselle esiintyminen tapahtuu muulla kuin omalla äidinkielellä. Tällaiset esiintymiset parantavat huomattavasti omaa esiintymiskykyä ja niistä oppii jatkuvasti jotain uuttaa tulevaisuutta varten.

… entä haastavinta? 

Tähän asti opiskelussa ei ole ollut mitään sellaista mistä en ole pitänyt. Koulutusohjelmaan pyrkiessä kannattaa kuitenkin valmistautua siihen että taso on korkeahko ja että tehtäviä tulee olemaan aika paljon! Joskus on tuntunut siltä, että osa ulkomaisten koulujen kanssa yhteistyössä tehdyt projektityöt ovat jääneet vähän pinnallisiksi. Esimerkiksi kun teimme erään projektin saksalaisen koulun kanssa, olimme yhteydessä heihin ainoastaan sähköpostitse ja skypella, joten varsinaista henkilökohtaista kontaktia ihmisiin ei syntynyt.

Mitä vinkkejä antaisit niille jotka suunnittelevat hakevansa kaupallisen alan koulutukseen?

Ensimmäisenä tulee mieleen luentojen tärkeys. Jos luennoille ei osallistu, putoaa helposti kärryiltä. Kotitehtäviä tulee joskus paljon, mutta niitä voi tehdä vaikka hyppytunneilla. Mutta jos sen sijaan luentoja jättää väliin, on vaarana se, että ei ollenkaan pysy mukana iitä mitä kursseilla käsitellään. Luennoitsijat ovat sitä paitsi korkeatasoisia, joten luennot ovat useimmiten kaikkea muuta kuin pitkästyttäviä.

Toisena vinkkinä kehottaisin tulevia opiskelijoita miettimään mitä koulutukselta haluaa. Kannattaa ennen kaikkea miettiä sitä, haluaako opiskella yliopistossa vai ammattikorkeakoulussa. Itse ainakin tajusin että yliopisto-opiskelu ei sitten kuitenkaan olisi ollut minua varten ja olen todella tyytyväinen että valitsin ammattikorkeakoulun. Jos olet käytännön ihminen, niin kannattaa valita ammattikorkeakoulu.

AMK koulutusohjelmat ovat nimenomaan suunniteltu siten, että opiskelijoilla on selkeä yhteys työelämään jo opiskelun alkuvaiheessa. Työharjoittelun kautta pääset kokeilemaan miltä tuntuu tehdä töitä erilaisissa yrityksissä ja työympäristöissä. Lisäksi opinnäytetyö tehdään useimmiten suoraan jollekin yritykselle, joka voi jopa palkata sinut töihin suoraan valmistumisesi jälkeen!

*Ongelmalähtöisen opiskelun tarkoituksena on, että kirjojen ylenmääräisen lukemisen sijaan opiskelijat ratkovat esimerkiksi työelämässä vastaan tulevia käytännön ongelmia ja tapauksia. Ratkaisut mietitään siis yhdessä, jonka jälkeen ryhmä esittää tuloksensa muille opiskelijoille.

Täältä löydät aiempia kuukauden koulutuksia!


Mainokset