Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä 18.3.–1.4.2020. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae kevään yhteishaussa!    Selaa koulutuksia

Meijeriala: syötävän hyvä ammatti!

Milk Works! Opiskele monipuolisessa Hämeen Ammatti-instituutissa!Faktaa meijerialasta


Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijereissä valmistetaan maidosta monenlaisia päivittäiseen ruokapöytään kuuluvia elintarvikkeita.

Laadukkaiden maitotuotteiden valmistukseen tarvitaan ammattitaitoisia tekijöitä. Meijeriala on kansainvälinen ala, jolla kielitaitoisille ammattilaisille on kysyntää. Ala tarjoaa hyvin monipuolisia työtehtäviä ammattitaidon, koulutuksen ja kiinnostuksen mukaan.

MilkWorks-hanke on meijerialan teollisuuden ja oppilaitosten yhteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta meijerialan koulutusta ja ammatteja kohtaan.

Opiskele Hämeen Ammatti-instituutissa!

Elintarvikealan ammattilaiseksi: monipuolista koulutusta Suomessa!


Hämeen ammatti-instituutti

Haku koulutukseen tapahtuu ammatillisen koulutuksen yhteishaun ja Hämeen ammatti-instituutin jatkuvan haun kautta!

Elintarvikealan perustutkinnon voi suorittaa Hämeen ammatti-instituutissa. Oppilaitos on ainoa Suomessa, josta valmistuu ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Tutkinto antaa pätevyyden työskennellä meijerialan lisäksi myös muissa elintarvikealan yrityksissä. Opiskelu ei ole turhan teoreettista, vaan kolmevuotisista opinnoista noin vuosi tehdään töitä käytännössä. Perustutkinnossa käytännön tekemisellä onkin merkittävä osuus ja opiskelijalla on myös mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta suorittamalla työssäoppimisjakso ulkomailla.

Opintojen sisältö:

  • yleissivistävät opinnot
  • elintarviketuotannon opinnot
  • valmistusprosessi opinnot
  • prosessinohjauksen ja käynnissäpidon opinnot
  • logistiikkatoimintojen opinnot
  • valinnaiset ammatilliset opinnot
  • mikrobiologian laboratoriotyöt
  • opetusmeijeri, harjoitustyöt
  • kemian laboratorio työskentely

Erillistä lukukausimaksua koulutukseen ei ole. Hämeen ammatti-instituutti tarjoaa perustutkinnon opiskelijoille maksuttoman asuntolapaikan sekä ilmaisen lounaan koulupäivinä. 


Hämeen ammattikorkeakoulu

Haku koulutukseen tapahtuu korkeakoulujen yhteishaun kautta!

Hämeen ammattikorkeakoulu on ainoa oppilaitos Suomessa, josta valmistuu meijeriteknologiaan erikoistuneita insinöörejä (AMK). Tuotantopainotteinen opiskelu sisältää laboratoriotyöskentelyä elintarvike-, ympäristö- ja biotekniikan laboratorioissa sekä opetusmeijerissä, pienpanimossa ja viinitilalla. Opintojen aikana opiskelijat perehtyvät meijerialaan, tuotanto- ja käsittelyprosesseihin, laadun hallintaan ja johtamiseen. Lisäksi he hankkivat valmiudet tutkimus- ja kehitystöiden suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin.

Opiskelijat työskentelevät yhteistyökumppaneiden tiloissa: opetusmeijerissä, viinitilalla sekä panimossa. Koulutukseen sisältyy opintomatkoja sekä harjoittelua kotimaisissa tai ulkomaisissa meijereissä ja tutkimuslaitoksissa. Työtehtävien laajaan valikoimaan kuuluvat esimiestehtävät, valvonta-, prosessin hoito- ja kunnossapitotyöt, prosessien kehitys-, suunnittelu- ja käyttöönottotehtävät, tutkimus-, tuotekehitys tehtävät ja erilaiset laadun hallintaan liittyvät tehtävät.


Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos tarjoaa monipuolista elintarviketieteiden korkeakouluopetusta. Maitoteknologian opintosuunnassa syvennytään maidon teknologiaan, maidon kemiaan ja maidon mikrobiologiaan, jotka liittyvät keskeisesti meijeriteollisuuden toimintaan.

Kiinnostuitko? Hae jo tänään!

Lisätietoa koulutuksista löydät MilkWorksin nettisivuilta!

MilkWorks-hanke on meijerialan teollisuuden ja oppilaitosten yhteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta meijerialan koulutusta ja ammatteja kohtaan.

Opiskele itsesi meijeristiksi Hämeen Ammatti-instituutissa!


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi