Myyntityön opiskelua lähellä yritysmaailmaa!

Haaga-Helia

HAASTATTELU

Nimi: Mia Hiekkamäki
Oppilaitos: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Koulutusohjelma: Myyntityö (Tradenomi)

Myyntityö HAAGA-HELIA

Työt herättivät innostuksen myyntityön opiskeluun
 

Mia aloitti syksyllä 2013 kolmannen vuoden opinnot HAAGA-HELIAn 3,5 vuotisessa myyntityön koulutuksessa. Mian kiinnostus alaa kohtaan heräsi sattumalta työn kautta. Työskentely asiakaspalvelutehtävissä herätti innostuksen hakeutua alalla entistä pidemmälle ja vaativampiin työtehtäviin.

– Myyntityön koulutusohjelma on suhteellisen uusi moniin muihin koulutusohjelmiin verrattuna enkä itsekään ollut tiennyt ohjelmasta ennen kuin aloin etsiä tietoa koulutusmahdollisuuksista. Myyntityön koulutusohjelmassa opiskelemalla pystyy mielestäni erottautumaan hyvin työmarkkinoilla.

Mian mielestä opiskelu HAAGA-HELIAssa on lähellä todellisuutta yritysmaailmassa, sillä yritysyhteistyötä on paljon erityisesti myynnin koulutusohjelmassa, johon kuuluu myös runsaasti harjoittelujaksoja.

– Hyviä esimerkkejä vahvoista työelämäkontakteista on ollut esimerkiksi ratkaisumyynnin kurssin tehtävät, jotka olivat todellisia toimeksiantoja yrityksiltä. Pääsimme muun muassa tuotteistamaan uutta palvelua ja luomaan oikeita tiimimyyntitilanteita. Myynnin koulutusohjelmaan kuuluu kolme harjoittelujaksoa, joista ensimmäisessä keskitytään asiakaspalveluun. Toinen harjoittelu on puolestaan puhelintyöharjoittelu. Kolmas harjoittelu on ratkaisumyynnin harjoittelu, jossa keskitytään B2B-myyntiin. Olen itse tällä hetkellä suorittamassa toista harjoittelujaksoani opintojen ohella.

Opinnot kartuttavat myös työelämätaitoja
 

Myyntityön opinnoissa päivät eivät ikinä ole keskenään samanlaisia. Keskustelu on tavallisesti tunneilla aina vilkasta ja tunneilla tehdään paljon monipuolisia tehtäviä. Myyntityön koulutusohjelman opiskelijat ovat aktiivista ja puheliasta porukkaa, eli tunneilla ei koskaan istuta vain hiljaa ja kuunnella yksin puhuvaa luennoitsijaa.

Haastavinta opinnoissa on Mian mielestä eri aikataulujen sovittaminen yhteen ja useasti monet työt kasaantuvat päällekkäin. toisaalta samanlaisia haasteita tulee vastaan myös oikeassa työelämässä, joten opinnot kartuttavat koko ajan salakavalasti myös työelämässä vaadittavia tärkeitä taitoja.

– Antoisinta koulutuksessa on loistavat kontaktit yrityksiin. Niiden lisäksi haluan mainita myös erityisesti Best Seller Competitionin, joka on HAAGA-HELIAn ja Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutusohjelmien yhteistyössä järjestämä vuosittainen myyntikilpailu. Uutena yhteistyökumppanina mukaan on nyt myös tullut Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Sataprosenttinen kysyntä työmarkkinoilla

Myyntityön koulutusohjelma on vastannut Mian odotuksia täysin ja jopa ylittänyt ne. Erityisen positiivia yllätyksiä ovat olleet loistava opiskeluporukka, innostavat opettajat ja aktiivinen yritysyhteistyö. Myyntityön koulutusohjelma antaa loistavat mahdollisuudet työelämään ja tällä hetkellä koulutusohjelmantyöllistymisprosentti on täysi sata.

– Työelämän sijoittumismahdollisuudet ovat erittäin laajat. Parasta on se, että myyjiä tarvitaan aina. Omien kiinnostusten lisäksi koulutusohjelma tarjoaa jo itsessään valmiita väyliä työllistyä vahvan yritysyhteistyön kautta. Koulutusohjelmasta valmistuttuaan on mahdollisuus työllistyä esimerkiksi erilaisiin ratkaisumyynnin tehtäviin, esimiestehtäviin ja asiantuntijatehtäviin.

Mian suunnitelmat tulevan uran suhteen ovat vielä avoimet eikä mikään toimiala ole poissuljettu. Hän toivoo etenevänsä urallaan ja sijoittuvan mielenkiintoisiin esimiestehtäviin jonain päivänä. 

– Uskon, että monelta eri alalta voi lyötyä mielenkiintoisia ja inspiroivia työtehtäviä. Haluaisin myös muistuttaa, että hyvä myyjä ei aina välttämättä ole porukan suupaltti. Yrityspuolella luottamus ja asiantuntijuus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia. Kyse ei todellakaan ole pölynimurikauppiaista, vaan ratkaisumyyjä ymmärtää asiakkaan tarpeet, tuntee tuotteensa ja tarjoaa asiakkaalle oikeaa ratkaisua.Lue lisää Haaga-Helia

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Haaga-Helia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.