Sivuston käyttötapa: Mobiili

Savonia-ammattikorkeakoulussa opit soveltamaan teoriaa

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Voit opiskella Savonia-ammattikorkeakoulussa AMK-tutkinnon päätoimisena opiskelijana päiväopinnoissa tai täydentää osaamistasi työn ohessa YAMK-tutkinnolla, erikoistumisopinnoissa tai täydennyskoulutuksessa. Savonia-ammattikorkeakoulussa voit myös suorittaa joustavasti Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Savonia-ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Itä-Suomessa. Iisalmi, Kuopio ja Varkaus ovat kaikki omaleimaisia opiskelukaupunkeja, joissa ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

Tutustu Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tarinoihin!

Opiskelijahaastatteluja

Nimi: Jenny Liebkind

Ala: Kulttuuriala

Koulutusohjelma: Musiikki

"Opiskelen musiikin koulutusohjelmassa, pääaineeni on pop&jazz -laulu. Musiikin opiskelu on haastavaa ja rankkaakin, mutta samalla inspiroivaa. Arvostan Savonia-ammattikorkeakoulun kannustavaa ilmapiiriä ja sitä, että opiskelijoiden ehdotuksia kuunnellaan ja opetusta pyritään kehittämään jatkuvasti.

 Olin mukana Kuopion kaupunginteatterin Katrina-suurmusikaalissa. Me Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat olimme tanssijoina, jotka osallistuimme myös joukkokohtauksiin ja lauloimme produktion kuorossa. Työskentely ammattiteatterissa oli todella opettavaista. Näimme läheltä, miten teatteri ja teatterilaiset toimivat ja seurasimme tarkasti näyttelijöiden työtä."

Nimi: Anna-Maarit Heikkinen

Ala: Luonnonvara-ala

Koulutusohjelma: Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma

"Olen pikkutytöstä saakka ollut hevostyttö. Vaikka olen kotoisin kaupungista, löysin itseni peruskoulun jälkeen maatalousoppilaitoksesta. Perustutkinnon jälkeen jatkoin opintojani Savonia-ammattikorkeakoulussa. Kertaakaan ei ole tarvinnut miettiä, teinkö oikean päätöksen!

Agrologin on osattava arvioida karjaa, jotta voidaan tehdä suunnitelmia eläinten jalostuksesta. Arvioinnissa tehdään eläimille kuntoluokitus ja arvostellaan niiden rakenne. Kävimme opiskelukaverini kanssa Pariisissa kansainvälisissä karjanarviointikilpailuissa edustamassa Savonia-ammattikorkeakoulua."

Nimi: Kari-Pekka Moilanen

Ala: Matkailu- ja ravitsemisala

Koulutusohjelma: Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma

"Monen vuoden tauon jälkeen opiskelu on ollut erittäin virkistävää ja mielenkiintoista. Palasin opintojen pariin, sillä halusin uusia haasteita. Parasta Savonia-ammattikorkeakoulussa on ollut kannustaminen luovaan ajatteluun. Se minulta oli työelämässä pitkään kateissa.

Toteutimme koulutusohjelmamme opiskelijoiden voimin pop-up-ravintolan. Viisi viikkoa toimineessa Viimeinen Lounas -teemaravintolassamme menu koostui kuuluisuuksien viimeisistä aterioista. Oman ravintolan myötä näimme, millaista ravintolan pyörittäminen ja suurten tapahtumien järjestäminen on käytännössä."

Nimi: Valtteri Juntunen

Ala: Sosiaali- ja terveysala

Koulutusohjelma: Bioanalytiikan koulutusohjelma

Bioanalytiikan koulutusohjelmassa käytännön harjoitukset ovat merkittävä osa opintoja. Suoriamme muun muassa genetiikan perehdytysjakson Kuopion keskussairaalassa. Bioanalytiikan opiskelijat avustavat muun muassa Alzheimerin taudin geneettistä taustaa selvittävässä tutkimusryhmässä.

Kuvan tilanne on harjoituksesta, jossa tunnistamme geenialueita UV-valossa geelielektroforeesilevyltä. Menetelmä on keskeinen genetiikan laboratoriossa. Bioanalyytikon on osattava työskennellä aseptisesti ja työturvallisuusperiaatteiden mukaisesti."

Nimi: Lotta Karlström 

Ala: Tekniikan ala

Koulutusohjelma: Energiatekniikka

"Pidän siitä, että Savonia-ammattikorkeakoulussa jokainen on itse vastuussa omista opinnoistaan ja niiden edistymisestä. Vastuun kautta opiskelu on myös vapaampaa. Opiskelu Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden yksikössä on kansainvälistä, sillä opiskelijoita on ympäri maailmaa.

Olen ollut muun muassa tekemässä energiakatselmusta omakotitalolle. Ensin kuvasimme talon lämpökameralla ja selvitimme sen mahdolliset eristysvirheet. Lopuksi laskimme omakotitalolle energiatodistuksen."

Nimi: Jonna Hyttinen 

Ala: Liiketalous

Koulutusohjelma: International Business

"Opiskelen kansainvälistä liiketaloutta englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Koska koulutus avaa myös ovia kansainvälisille markkinoille, koen, että opin enemmän kuin suomenkielisessä koulutuksessa. Pidän Savonia-ammattikorkeakoulusta, koska se ei ole liian suuri. Tunnen kaikki oman koulutusohjelmani opiskelijat.

Olen tehnyt tutkimusta kansainvälisistä markkinoista uudelle innovaatiolle ja työstänyt erään yrityksen vientisuunnitelmaa. Molemmissa projekteissa olen päässyt soveltamaan oppimiani tietoja ja taitoja monipuolisesti. Projektien kautta kansainvälisyys on myös konkretisoitunut. Näissä opinnoissa se on lähellä."Lue lisää Savonia-ammattikorkeakoulu

Ota yhteyttä


Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi