Koulutus vanhainkoti- ja hoitokotityöhön

18 maalis 2013
KYSYMYS
Hei,
olen ammatillisessa koulussa, mutta minulla on silti kysyttävää.
Valmistun ensi vuonna nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi, ja ensi vuonna erikoistun ikääntyvien ohjaukseen.
Olin työharjoittelussa 9vk muistisairaiden hoitokodilla, josta sain myös työpaikan ja käyn siellä kerran viikossa pitämässä viriketoimintaa mummoille.
Sain töitä myös vetrealta, ja olen hoitoapulaisena.
Työssäoppimisessa tein aivan samoja juttuja kun hoitokodin työntekijät, ainoastaan en antanut lääkkeitä.
Menen enso työssäoppimisaikana myös hoitokodille tai vanhainkotiin mutta kysymykseni kuuluu näin;
voinko tämän koulutuksen, näiden työkokemusten perusteella päästä töihin vanhainkotiin tai hoitokotiin, vai pitääkö minun käydä lähihoitajakoulutus tähän päälle? Mitä vaihtoehtoja minulla on lähihoitajakoulutuksen lisäksi että pääsen töihin näihin paikkoihin?
koulutuksen olisi hyvä olla joensuussa tai kuopiossa.
Minua kiinnostaa myös vammaisala, joten koulutuksia sille alalle haluaisin myös tietää.
Kiitos jos viitsitte vastata!

Vastaus

21 maalis 2013

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajana voit toki suuntautua enemmän vapaa-aikatoiminnan ohjaukseen ja siten työskennellä nuorten lisäksi myös aikuisten ja vanhusten parissa. Tällöin voisit toimia hoito- ja vanhainkodeissa juuri esimerkiksi vapaa-ajan ohjaajana. '

Toki jos sinua kiinnostaa täysin hoitotyö, tuolloin sinulla tulee olla koulutuksena lähihoitajan tutkinto. Toki aikaisemmasta työkokemuksesta on sinulle hyötyä, ja kenties se voidaan lukea jollain tavalla hyväksi lähihoitajan opintoihisi. Lähihoitajan opinnoissa voit suuntautua juuri vanhustenhoitoon. Samoin mainitsit olevasi kiinnostunut vammaistyöstä. Vammaistyö on myös yksi lähihoitajakoulutuksen suuntautumisvaihtoehto. Yksi vaihtoehto sinulle voisi olla, että suoritat lähihoitajakoulutuksen työsi ohessa. Aikuiskoulutuspuolella on paljon tarjolla koulutusvaihtoehtoja, jotka järjestetään monimuotokoulutuksena. Tällöin koulutus on siis mahdollista suorittaa työn ohessa ja käytännön opiskelu suoritetaan juuri työpaikalla.

Tsemppiä opintoihisi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi