Keskenjääneet lähihoitajaopinnot

03 syys 2013
KYSYMYS
Hei! Onko teillä mitään "täydennyskoulutusta" esim.lähihoitajille? Tai siis tilanteeni on se,että olen aikoinaan opiskellut lähihoitaja-linjalla(n.10-v sitten..)valmistumisesta jäi puuttumaan vain erikoistumis/suuntautuminen. Elämässäni tapahtui niihin aikoihin vakava auto-onnettomuus,mikä sotki suunnitelmia opiskelunkin suhteen...olen kouluttautunut sen jälkeen koulunkäynnin ohjaajaksi ja myös paljon työskennellyt kouluissa. Nyt olen kuitenkin vuoden ollut töissäosa-aikaisena yksityisessä palvelukodissa,missä on siis mielenterveys-ja päihdekuntoutujia/asukkaita. Työni kyllä jatkuu edelleen. Lisäksi olen päivät tällä hetkellä töissä yläasteella. Tarkoitukseni on jatkaa töitä palvelukodilla jatkossakin ja jään ehkä kokonaan koulutyöstä pois. Palvelukodilla ja muissa tämän tyyppisissä paikoissa työskentely ns.pitemmän päälle vain vaatisi myös sen pätevyyden teoriassakin!! Olisin todella kiinnostunut siis, jos olisi koulutusta keskenjääneille lähihoitaja opinnoille! Terveisin, Tanja

Vastaus

03 syys 2013

Hei,

Aikuiskoulutus esimerkiksi lähihoitajille tapahtuu yleensä monimuoto-opiskeluna ja koulutukset on suunniteltu suritettavaksi työn ohella. Opinnot siis koostuvat sekä lähiopetuksesta, itsenäisestä etä-opiskelusta ja työssäoppimisesta. Aikuiskoulutuksessa opiskelijoille tehdään myös oma henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi työkokemus ja opinnot. Se miten paljon aikaisemmista opinnoistasi ja työkokemuksestasi saat hyväksiluetuksi opinnoissa kannattaa kysyä suoraan oppilaitokselta, sillä käytännöt saattavat vaihdella jonkin verran.

Lähihoitajan aikuiskoulutuksia löydät täältä.Voit täyttää sivun alareunassa olevan yhteydenottopyynnön kiinnostavan oppilaitoksen kohdalta, jolloin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä toivomallasi tavalla.

Tsemppiä hakemiseen ja opintoihin!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi