Musiikkiteatteri

03 syys 2013
KYSYMYS
Opiskelen nyt Laajasalon opiston musiikkiteatteri linjalla. Haluaisin yliopistoa tai ammattikorkeaa vastaavaa opetusta Musiikkiteatteri-alalta. Kuulin, että Lahden musiikkiteatterilinja lopetetaan. MINNE VOIN SUOMESSA HAKEA OPISKELEMAAN MUSIIKKITEATTERIA??? Niin, että se ei olisi maksullista.

Vastaus

03 syys 2013

Heippa Amanda,

Kiva, että olet löytänyt alan, joka todella kiinnostaa sinua. Useimmilla musiikkiteatteria työkseen tekevillä näyttelijöillä on yleinen teatteritaiteen tai näyttelijän työn koulutus. Tästä syystä suosittelisinkin sinua miettimään näyttelijäntyön opintoja.

Tunnetuin ja suosituin näyttelijätyön yliopistotasoista koulutusta tarjoava oppilaiton on Teatterikorkeakoulu. Myös Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön koulutusohjelmassa musiikilla on merkittävä rooli opetussuunnitelmassa.

Tampereen yliopiston teatterityön koulutusohjelmassa on mahdollista suunnata opintojaan musiikkiteatteriin maisteriopintojen aikana. Myös kandidaatin opinnoissa perehdytään musiikkiin, mutta opinnot ovat yleiseen teatteritaiteeseen ja näyttelijäntyöhon painottuvia.

Mikäli ohjaustyö kiinnostaa sinua, yksi vaihtoehto on myös Turun Ammattikorkeakoulun sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun järjestämä teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) valmistava koulutus.

Tsemppiä koulutuksesi etsintään!
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi