✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Kuvataideopettajan opinnot

03 syys 2013
KYSYMYS
Opiskelen taidehistoriaa ja olen suorittanut kasvatustieteen ja psykologian perusopinnot. Aion myös suorittaa kuvaamataidon perusopinnot. Jos suoritan kasvatustieteen aineopinnot ja kuvataiteen perusopinnot saanko näin pätevyyden kuvataiteen opettajaksi vai mitä siihen vaaditaan?

Vastaus

03 syys 2013

Hei Saara,

Urasuunnitelmasi kuulostaa mielenkiintoiselta. Sekä lukion että perusopetuksen aineenopettajilta vaaditaan yleisesti aina ylempi korkeakoulututkinto. Se, mihin kouluun tai koulutusasteelle suuntaat, määrittää myös sen, millaisia opintokokonaisuuksia sinulla tulee olla suoritettuna.

Perusopetuksessa aineenopettajan on suoritettava vähintään 60 opintopisteen laajuiset opinnot aina kussakin opettamassaan aineessaan. Sinun tapauksessasi tämä tarkoittaisi siis kuvataiteen opintoja. Näiden opintojen lisäksi perusopetuksen aineenopettajalla täytyy olla suoritettuna 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset, eli kasvatustieteenopinnot. Lukion aineenopettajalta vaaditaan hieman enemmän, eli pedagogisten opintojen lisäksi täytyy suorittaa vähintään 120 opintopisteen laajuiset opinnot opettamastaan aineesta.

Snellman-korkeakoulu tarjoaa myös aikuiskoulutusopintoja, joiden kautta on mahdollista opiskella steinerpedagogiseksi kuvataiteen opettajaksi.

Onnea oikean koulutuspolun löytämiseen ja mukavaa syksynalkua!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi