Liikunnalliset alat

03 syys 2013
KYSYMYS
Heips, Kyselisin semmosta juttua, että:
- jos tahtoo ammattiurheilijaksi, minkä ikäisenä on aloitettava viimeistään? Mitä tällainen maksaa ja missä se olisi mahdollista?
- jos ei ammattiurheilijaksi, niin jotain vastaavaa (ehdotuksia otetaan mielellään vastaan!).. Jotain fitnessjuttujako?

Vastaus

03 syys 2013

Hei Kaisu,

Ammattiurheilijan uran aloitusajankohta riippuu hyvinkin paljon harjoitettavasta urheilulajista ja omasta urheilutaustasta. Ei ole olemassa mitään virallista "parasta ennen" - päivää, jolloin ammattiurheilijan uraa ei enää voisi aloittaa. Ammattiurheilijalta edellytetään lahjakkuutta ja sitoutuneisuutta omalle lajilleen. Tietenkin mitä nuorempana ammattiurheilijaksi on alettu tähdätä sitä todennäköisempää on löytää itsensä tulevaisuudessa ammattiurheilijana oman lajinsa parista.

Ei ole vain yhtä ja ainoaa tietä ammattiurheilijaksi, sillä ammattiura luodaan hiljalleen ja suunnitelmallisesti oman valmentajan avustuksella.

Ammattimaisesti urheilevat saattavat opiskella itselleen myös jonkin muun kuin liikuntalan tutkinnon ikään kuin vakuutukseksi tulevaisuutensa varalle. Ammattiurheilijoille sairastuminen tai loukkaantuminen saattavat merkitä urheilu-uran loppua, joten kannattaa harkita tarkkaan, onko oma terveys jo ammattiuraa suunnitellessa sellaisessa kunnossa, että uskaltaa sitoutua kurinalaiseen ja vaativaan ammattiurheilijan arkeen.

Esimerkiksi liikunnanohjaajan (AMK) tutkinto on erittäin suosittu ammattimaisesti urheilevien tai urheilusta kiinnostuneiden keskuudessa. Liikunnanohjaajan tutkintoon johtavaa koulutusta on tarjolla esimerkiksi HAAGA-HELIAn Vierumäen yksikössä.  Kannattaa myös ehdottomasti tutustua myös muihin liikunta-alan koulutusmahdollisuuksiin. Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä miettiessäsi tulevaa ammattiasi!

Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi