Opintotuki ulkomaan opintoihin

03 syys 2013
KYSYMYS
Voiko ulkomailla opiskellessa saada opiskelumaalta opintotukea? Vai onko aina pakko hakea tukea Kelalta?

Vastaus

03 syys 2013

Hei,

Ulkomailla opiskellessa voi saada opintotukea myös opiskelumaasta. Tällöin kuitenkin yleensä vaaditaan, että on asunut kyseisessä maassa tietyn vuosimäärän ennen opintojen alkua. Esimerkiksi Ruotsissa on asuttava ennen opintojen alkua muistaakseni vähintään viisi vuotta, jotta voi saada Ruotsista opintotukea.

Lisäksi muiden maiden opintotuet eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin Suomen opintotuki. Tällä tarkoitan sitä, että esimerkiksi Ruotsin opintotuesta oikeastaan vain puolet on oikeaa tukea ja puolet onkin lainaa. Eli opiskelija joutuu maksamaan opintotuesta puolet takaisin myöhemmin.

Näin ollen minun vinkkini on, että kannattaa nostaa suomalaista opintotukea: sen saa helposti eikä tarvitse maksaa takaisin mitään. Lisäksi ulkomaiseen opiskeluun voi saada korotettua opintolainaa 600 euroa per kuukausi, eli tuplasti enemmän kuin kotimassa opiskeltaessa (300 euroa per kuukausi).

Voithan toki vielä tutustua sinun kohdemaasi opintotukisysteemiin. Muista kuitenkin, että aika harvassa maassa edes annetaan opiskelijoille tukea. Olemme siis siinäkin mielessä onnekkaassa asemassa.

Onnea ulkomaan opintoihisi ja aurinkoista syksyä!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi