Marbella Design Academy

03 syys 2013
KYSYMYS
Hei! Olen kiinnostunut Marbellassa sijaitsevasta Design Academyn graafisen suunnittelun kolmivuotisesta linjasta. Koulu ei ole kuitenkaan ilmainen, joten haluaisin vähän tietää millä tavalla suomalaiset opiskelijat ovat opintonsa rahoittaneet ja onko kenelläkään kokemusta itse koulusta? Onko niin hyvä miltä vaikuttaa ja onko siellä mahdollista rahoittaa opintonsa työn teolla opiskelujen ohella?

Vastaus

03 syys 2013

Hei,

Marbella Design Academyssa voi tosiaankin suorittaa kolmivuotisen graafisen suunnittelun koulutuksen. Oppilaitos on juuri aloittanut tekemään yhteistyötä lontoolaisen Middlesex-yliopiston kanssa. Graafisen suunnittelun koulutuksesta saa siis virallisen, Middlesex-yliopiston vahvistaman kandidaatin tutkinnon, BA Honours Degree in Graphic Design, vaikka koulutus suoritetaankin Espanjassa.

Opinnot Marbella Design Academyssa on ovat tosiaan melko tyyriitä. Yksi lukuvuosi koulussa maksaa 9700 euroa. Ensimmäisenä opiskeluvuonna maksetaan lisäksi 500 euron ilmoittautumismaksu. Apua opintomaksuihin antaa kuitenkin KELA, sillä suomalaiset opiskelijat voivat hakea KELA:n opintotukea sekä korotettua opintolainaa. Opintolaina on huomattavasti korkeampi ulkomailla opiskeltaessa, ja sen voi nostaa lukuvuoden aikana milloin ja miten itse haluaa.

Minulla itselläni ei ole henkilökohtaisia kokemuksia opiskelusta Marbellassa, mutta sivutoltamme löytyy joitakin entisten ja nykyisten opiskelijoiden tekemiä arvosteluja. Arvostelut saattavat antaa sinulle edes jonkinlaisia kokemuksia koulutusta. Marbella Design Academyn arvostelut pääset lukemaan täältä.

Aurinkoista syksyä toivottaa,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi