🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Vaikuttavatko keskeytetyt toisen asteen opinnot uuteen kouluun haettaessa?

13 marras 2015
KYSYMYS
Moikka!

Olen elokuussa 2015 keskeyttänyt lähihoitajaopinnot. Olen kuitenkin kyseisessä koulussa vielä kirjoilla. Minulla on joulukuuhun asti aikaa ilmoittaa lopullinen eropäätökseni. Olen löytänyt kuitenkin toisen koulun, jossa voin monimuotototeutuksena käydä lähihoitajakoulutuksen loppuun. Voinko siis hakea uuteen kouluun/koulutukseen vaikka olen vielä kirjoilla edellisessä koulussa? Voiko se vaikuttaa opiskelijavalintaan? Näkevätkö he sen tiedon jostain kun lähetän hakemukseni tähän uuteen kouluun? Voinko siis jäädä ilman haastattelukutsua asian vuoksi?

Vastaus

13 marras 2015

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi!

Se, että sinulla on toisen asteen ammatilliseen tutkintoon koulupaikka, ei rajoita uuteen kouluun hakemista. Voit siis hyvin hakea toiseen koulutukseen, vaikka sinulla olisikin opiskelupaikka.

Korkeakouluihin haettaessa tulee käyttöön ns. ensikertalaiskiintiöt, jolloin korkeakouluhaussa on omat kiintiöt niille, joilla on jo aiempi korkeakouluopiskelupaikka. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus toisen asteen ammatillisissa koulutuksissa.

Kannattaa kuitenkin aina varmistaa tilanteesi suoraan siltä oppilaitokselta, mihin ajattelit hakea. Oppilaitoskohtaisia eroja hakuprosesseissa voi esiintyä jonkin verran.

Tsemppiä hakemiseen!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi