Lääketieteen opinnot ulkomailla

13 elo 2020
KYSYMYS
Hei,

Olen valmistunut terveydenhoitajaksi 2019. Olen opiskellut fysiikkaa, kemiaa, matikkaa ja biologiaa Ruotsissa nyt viimeisen vuoden. Minulla on enää jäljellä viimeinen fysiikkaa ja kemiaa kurssi. Tarkoituksena oli hakeutua lääkäriopintoihin Ruotsiin mutta ”högskoleprovet” peruutettiin huhtikuussa. Nyt syksyn ”högskoleprov” peruutettiin myös. Olen vähän perehtynyt opintomahdollisuuksiin ulkomailla. On kuitenkin jäänyt muutamia asioita epäselväksi:

- onko mahdollista esim. Riiassa/Vilniuksessa tai Tallinnassa opiskella ilman yliopisto vuosimaksua jos tiettyä opintopistemääriä suoritetaan vai onko se aina 10 - 12 000€/vuosi.
- Voinko päästä näihin kouluihin jos olen suorittanut lukion ja YO tutkinnot 2015
- Voiko tehdä viimeiset fysiikka/kemia -kurssit (Ruotsissa fysik 2 ja kemi 2) etänä Suomessa kun olen töissä arkisin?
- Onko se hyödyksi että olen jo suorittanut terveydenhoitajan tutkinnon?
- Minkälaisia muita mahdollisuuksia on nyt päästä Ruotsiin opiskelemaan kun syksyn ”högskoleprov” peruutettiin?

Toivottavsti pystytte vastaamaan näihin (monta monta) kysymyksiin. Kiitos avusta!

Yst.terv. Cecilia

Vastaus

13 elo 2020

Hei Cecilia!

Kiitos viestistäsi. Todella kurja tilanne, että myös tuo syksyn högskoleprovet on nyt koronatilanteen takia peruttu. Toivottavasti löytyisi kuitenkin sinulle sopiva opiskeluvaihtoehto.

  • Käsittääkseni lukukausimaksut tulee suorittaa, vaikka ei opiskelisikaan koko tutkintoa. Varmuuden asiaan saat olemalla suoraan yliopistoihin yhteydessä ja kysymällä opintomaksuista ( Riga Stradiņš University (RSU)University of Latvia (LU), Tarton yliopisto)-
  • Yo-tutkinto vuodelta 2015 on hakukelpoinen näihin oppilaitoksiin
  • Ole yhteydessä oppilaitokseesi ja tiedustele mahdollisuutta suorittaa opinnot etänä valmiiksi. 
  • Terveydenhoitajan tutkinnoista on varmasti hyötyä hakiessa ja opinnoissa, sillä sinulla on jo osaamista alalta. Suoraa hyötyä et tutkinnosta kuitenkaan käsittääkseni hakiessa/valintaprosessissa saa.
  • Suosittelisin sinua olemaan yhteydessä suoraan niihin Ruotsin yliopistoihin, joihin haluaisit hakea opiskelemaan lääketiedettä. Kysy heiltä hakemisesta nykytilanteessa, niin saat varmasti ajantasaisen tiedon hakukriteereistä ja -menettelyistä. Voit halutessasi myös kysyä apua ruotsalaisilta kollegoiltamme täältä). 

Pahoittelut, etten osaa vastata paremmin kysymyksiisi. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä eri oppilaitoksiin ja kysyä lisää! :-)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi