Opiskelemeen Tartoon- Lääketieteen- ja eläinlääketieteellisen hakuprosessit

29 maalis 2021
KYSYMYS
Hei! Tarton lääkikseen voi ilmeisesti hakea tänä vuonna SAT-kokeen sijaan myös ylioppilastodistuksella. Koskeeko tämä sama myös eläinlääketieteellistä? Ja jos ei, niin mitä tehdä kun SAT-kokeiden paikat ovat jo täynnä?

Vastaus

29 maalis 2021

Moikka,

Kiitos viestistäsi.

Tarton yliopiston sivuilla tosiaan mainitaan, että lääkikseen voi hakea tänä vuonna SAT-kokeen sijaan ylioppilastodistuksella, jos olet kirjoittanut biologian ja/tai kemian ja keskiarvosi on M tai korkeampi arvosana.Voit lukea lisää lääketieteellisen hakuprosessita täältä.

Englanninkielistä eläinlääketieteen tutkintoa Tartossa tarjoaa Eesti Maaülikool (Estonian University of Life Sciences). Tutkinnon nimi Degree of Veterinary Medicine (DVM). Eläinlääketieteelliseen hakiessasi sinun tulee tehdä SAT-koe. Voit lukea lisää eläinlääketieteellisen hakuprosessista suoraan oppilaitoksen sivuilta tai Suomalaiset eläinlääketieteen opiskelijat Tartossa Ry:n sivuilta.

Suomessa SAT-kokeita järjestää Perhon Liiketalousopisto ja Aalto yliopisto. Suosittelisin sinua olemaan kyseisiin oppilaitoksiin suoraan yhteydessä ja kysymään olisiko SAT-koepäiviä tulossa mahdollisesti lisää. Jos oppilaitos johon haet vaatii SAT-koetta,niin se tulisi olla suoritettuna oppilaitoksen sivuilla mainittuun tiettyyn päivämärään mennessä.

Tsemppiä opiskelupaikan hakemiseen!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi