Sosiaalisen median koulutus

facebook-koulutus

Sosiaalisen median koulutus suosittu keskustelunaihe sosiaalisessa mediassa

Facebook-koulutusilmoitus sai odottamatonta näkyvyyttä yhteisöpalvelu Facebookissa

Sosiaalisessa mediassa jaettiin viime viikolla ahkerasti ilmoitusta erityisestä sosiaalisen median koulutuksesta. Koulutusohjelma oli nimetty Facebook-peruskäyttäjäkoulutukseksi, mikä oli varmasti yksi pääsyy, joka sai Facebook-käyttäjät jakamaan ilmoitusta aktiivisesti. Myös sanomalehti Kaleva uutisoi asiasta viime viikolla.

Raahen aikuiskoulutuskeskuksen Raikun ilmoitus herätti erityistä huomiota ehkä myös sen takia, että koulutuskuvauksessa sosiaalisen median koulutus määriteltiin oppisopimuskoulutukseksi eivätkä monet koulutuskuvausta lukeneet perehtyneet koulutuksen tarkoitukseen, laajuuteen tai kohderyhmään sen syvemmin. Kurssi herätti paljon keskustelua ja jopa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalinen media on melko tuore ilmiö

Sosiaalisen median koulutusta tai kursseja ei ole juuri tarjolla, vaikka niiden tarve nykytietoyhteiskunnassa saattaa olla melko suuri. Sosiaalinen media on ilmiönä kuitenkin melko tuore, ja sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Koko internet on myös melko uusi media, sillä sen yleistyi vasta 1990-luvulla valtaosassa yksityistalouksia.

Kaikki sosiaalisen median käyttäjät eivät välttämättä edes huomaa tai ymmärrä, kuinka montaa sosiaalista mediaa he päivittäin käyttävät. Moni saattaa tarkastaa esimerkiksi eri maiden pääkaupungit pikaisesti Wikipediasta, jolloin on tullut käyttäneeksi sosiaalista mediaa, vaikkei sosiaalisen median yhteisöpalveluihin, kuten Facebookiin, kuuluukaan.

Lähteet: Kaleva.fi 19.09.2012, Facebook 25.09.2012

Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia


Mainokset