✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Tervetuloa Studentum.fi -sivustolle

Tervetuloa Studentum.fi:hin!

Studentum on Pohjoismaiden käytetyin hakupalvelu peruskoulun jälkeisille opinnoille. Studentum.fi auttaa sinua löytämään tietoa koulutuksista sekä niiden hakumenettelyistä. Studentumin sivuilta löydät tietoa yliopistoista ja korkeakouluista, ammattikorkeakouluista, ammatillisista opinnoista, erikoislukioista, lukioista sekä kansanopistoista.

Näiden lisäksi Studentum tarjoaa tietoa aikuiskoulutuksesta, etä- ja verkko-opiskelusta, valmennuskursseista, kielimatkoista sekä opiskelusta ulkomailla.

Yliopistot ja korkeakoulut

Opiskelun aloittaminen yliopistossa tai korkeakoulussa on suuri askel monien elämässä. Ero lukio-opiskeluun verrattuna on suhteellisen suuri. Kokoaikainen opiskelu suomalaisessa yliopistossa tai korkeakoulussa vastaa noin 37,5 tuntia viikossa, toisin sanottuna työviikkoa.

Ammattikorkeakoulut

Haluatko suorittaa ammatillispainotteisen ja käytännönläheisen korkeakoulututkinnon joka suurella todennäköisyydellä johtaa suoraan työhön? Ammattikorkeakoulututkintoja on mahdollista suorittaa hyvin monissa eri koulutusaloissa

Ammatilliset opinnot

Ammatillisia opintoja järjestävät ammatilliset oppilaitokset sekä ammatilliset erityisoppilaitokset tarjoavat laaja-alaisia ammatillisia taitoja sekä erikoistuneempaa osaamista suoritetun koulutusohjelman mukaisesti. Työelämään voi siirtyä heti tutkinnon jälkeen tai vaihtoehtoisesti hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin.

Kansanopistot

Kansanopisto on monipuolista koulutusta tarjoava aikuisoppilaitos ja erinomainen mahdollisuus kouluvuosien jälkeen. Esim. välivuoden ennen yliopistoon hakua voi käyttää opiskeluun kansanopistossa. Nykyään kansanopistoissa voi opiskella myös mm. avoimen yliopiston kursseja sekä suorittaa ammatillisia tutkintoja.

Aikuiskoulutus

Jäivätkö sinulta koulut käymättä nuorena vai keskeytitkö opintosi? Kaipaavatko vanhat taitosi petraamista? Vai oletko vaihtamassa ammattia? Aikuisopintojen tarjonta on Suomessa monipuolinen ja koulutusta järjestetään yli tuhannessa oppilaitoksessa.

Etä- ja verkko-opinnot

Internetin kehityksen myötä etä- ja verkko-opiskelu on tullut suositummaksi. Nykyään voit opiskella melkein mitä tahansa etänä – ajasta ja paikasta riippumatta. Oppilaitoksesta riippuen voit suorittaa etäopiskeluna joko yksittäisiä kursseja tai jopa koko tutkinnon.

Lukiokoulutus

Lukiokoulutus antaa paitsi hyvän yleissivistyksen ja kielitaidon, myös valmiuksia itsensä kehittämiseen ja jatko-opiskeluun. Opiskelija voi suorittaa lukio-opinnot 2 - 4 vuoden aikana. Erikoislukioilla on jokin erityistehtäväalue kuten musiikki, taideaineet tai urheilu, jonka Opetusministeriö on myöntänyt lukioille.

Opiskelu ulkomailla

Haluaisitko opiskella osittain tai jopa kokonaan ulkomailla? Oletko ajatellut suorittaa ulkomailla haluamasi tutkinnon, vaihto-ohjelman tai jonkin lyhyemmän koulutuksen? Voit etsiä ulkomailla järjestettäviä koulutuksia hakupalvelustamme kategorian, opiskelumaan tai -kaupungin avulla, tai käyttää vapaata tekstihakua.

Kielimatkat

Haaveiletko kielimatkasta ulkomailla? Kielimatkat ja –kurssit ovat oiva tapa oppia uusi, tai jo ennalta tuttu, kieli hyvin! Kielimatkat eivät ole pelkkää opiskelua ja koulussa istumista –kielimatka on ennen kaikkea ikimuistoinen elämys josta on hyötyä vielä monia vuosia eteenpäin.  Vaihtoehtoja on lukuisia ja valinta on sinun.

Pääsykoe

Pääsykokeisiin valmistautuminen on monille ensimmäinen askel kohti opiskelijaelämää. Entiset opiskelijat kertovat usein kauhutarinoita unettomista öistä ja kaameasta lukutaakasta, mutta todellisuudessa kokeisiin voi valmistautua aivan tavallisen päivärytmin puitteissa.

Viimeksi päivitetty: 09 marras 2011

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi