Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Ammatinvalintatesti auttaa löytämään oman alan

Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Studentum.fi-koulutussivustolla on ammatinvalintatesti, jonka tarkoitus on antaa eri koulutusvaihtoehtoja harkitsevalle välineitä oman alan löytämiseen. Miten testi on tehty ja ketkä sitä käyttävät? Lue, mitä Studentum.fi:n viestintäpäällikkö Maija Etokari vastaa.

Hei Maija! Kuka ammatinvalintatestin kysymykset on laatinut ja onko hänellä asiantuntemusta työelämästä?

– Hei! Ammatinvalintatestin on tehnyt käyttäytymistieteitä opiskellut ruotsalainen kollegani. Hän on tutkinut Ruotsin Tilastokeskuksen aineistoa eri ammattiryhmistä ja analysoinut perusteellisesti ihmisten käyttäytymistä ja kiinnostuksen kohteita näissä ammattiryhmissä. Meidän testimme on tehty siis ruotsalaisen testin pohjalta, kuitenkin Suomeen sovellettuna.

Kuinka usein ammatinvalintatestia päivitetään?

– Käymme ammatinvalintatestin läpi noin kerran vuodessa. Testin tulossivut linkkaavat eteenpäin koulutusvaihtoehtoihin ja työelämäsivuihin, joita päivitämme jatkuvasti.

Ketkä käyttävät ammatinvalintatestiä?

– Testi on suunnattu niille, jotka etsivät jatkokoulutuspaikkaa lukion tai ammatillisten opintojen jälkeen. Testiä käyttävät toki myös peruskoululaiset ja alan vaihtoa harkitsevat.

Antaako testi suoria vastauksia siihen, mihin kannattaa hakea opiskelemaan?

– Ammatinvalintatesti on hyvä ensimmäinen askel niille, jotka miettivät jatko-opintoja. Monet nuoret eivät ole tietoisia vaihtoehtojen kirjosta, joten ammatinvalintatestistä näkee kätevästi, mitä kaikkea onkaan tarjolla ja saa vinkkiä siitä, mille alalle saattaisi sopia. Emme kuitenkaan kehota pitämään ammatinvalintatestin tuloksia absoluuttisena totuutena, vaan haluamme pikemminkin rohkaista ottamaan selvää eri vaihtoehdoista. On hyvä idea tehdä useampi eri testi ja vertailla niiden tuloksia keskenään.Tee ammatinvalintatesti

Koulutushaku

Viimeksi päivitetty: 31 touko 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 10.5.2019

“Asioilla on tapana järjestyä” ja muita äideiltä opittuja viisauksia

Mitä me Studentumilla olemme oppineet omilta äideiltämme? Äitienpäivän kunniaksi listasimme ylös äideiltämme ja isoäideiltämme matkaan tarttuneita viisauksia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Ylioppilastutkinnon kokeet

Kuinka monta koetta minun täytyy suorittaa? Mitä jos haluan uusia ylioppilaskokeeni? Millaisia arvosanoja voin saada? Täältä löydät vastauksen kysymyksiisi!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.10.2019

Tukea opiskeluun

Kaipaatko apua tai tukea opiskeluusi? Onko sinulla erityistarpeita, jotka pitäisi ottaa huomioon opiskelutaipaleellasi? Olemme koonneet tietopankin erilaisista opiskelua tukevista palveluista.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi