Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Ammatinvalintatesti auttaa löytämään oman alan

Ammatinvalintatesti auttaa eteenpäin

Studentum.fi-koulutussivustolla on ammatinvalintatesti, jonka tarkoitus on antaa eri koulutusvaihtoehtoja harkitsevalle välineitä oman alan löytämiseen. Miten testi on tehty ja ketkä sitä käyttävät? Lue, mitä Studentum.fi:n viestintäpäällikkö Maija Etokari vastaa.

Hei Maija! Kuka ammatinvalintatestin kysymykset on laatinut ja onko hänellä asiantuntemusta työelämästä?

– Hei! Ammatinvalintatestin on tehnyt käyttäytymistieteitä opiskellut ruotsalainen kollegani. Hän on tutkinut Ruotsin Tilastokeskuksen aineistoa eri ammattiryhmistä ja analysoinut perusteellisesti ihmisten käyttäytymistä ja kiinnostuksen kohteita näissä ammattiryhmissä. Meidän testimme on tehty siis ruotsalaisen testin pohjalta, kuitenkin Suomeen sovellettuna.

Kuinka usein ammatinvalintatestia päivitetään?

– Käymme ammatinvalintatestin läpi noin kerran vuodessa. Testin tulossivut linkkaavat eteenpäin koulutusvaihtoehtoihin ja työelämäsivuihin, joita päivitämme jatkuvasti.

Ketkä käyttävät ammatinvalintatestiä?

– Testi on suunnattu niille, jotka etsivät jatkokoulutuspaikkaa lukion tai ammatillisten opintojen jälkeen. Testiä käyttävät toki myös peruskoululaiset ja alan vaihtoa harkitsevat.

Antaako testi suoria vastauksia siihen, mihin kannattaa hakea opiskelemaan?

– Ammatinvalintatesti on hyvä ensimmäinen askel niille, jotka miettivät jatko-opintoja. Monet nuoret eivät ole tietoisia vaihtoehtojen kirjosta, joten ammatinvalintatestistä näkee kätevästi, mitä kaikkea onkaan tarjolla ja saa vinkkiä siitä, mille alalle saattaisi sopia. Emme kuitenkaan kehota pitämään ammatinvalintatestin tuloksia absoluuttisena totuutena, vaan haluamme pikemminkin rohkaista ottamaan selvää eri vaihtoehdoista. On hyvä idea tehdä useampi eri testi ja vertailla niiden tuloksia keskenään.Tee ammatinvalintatesti

Koulutushaku

Viimeksi päivitetty: 31 touko 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 29.3.2018

10 vinkkiä hyvän ensivaikutelman luomiseen

Ensimmäinen työhaastattelu tai haastattelu unelmiesi työpaikkaan saattaa olla todella jännittävä tilanne. Sinulla on mahdollisuus antaa hyvä ensivaikutelma vain kerran.

Teemat: Työelämä , Vinkit
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Ylioppilastutkinnon kokeet

Kuinka monta koetta minun täytyy suorittaa? Mitä jos haluan uusia ylioppilaskokeeni? Millaisia arvosanoja voin saada? Täältä löydät vastauksen kysymyksiisi!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 2.10.2018

Näppärät säästövinkit opiskelijalompakkoon

Miten selvitä opiskelijaelämän alettua ilmestyneistä uusista menoista pienellä budjetilla?

Teemat: Opiskelu , Vinkit
Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.