Antti Ukkonen ylsi hopealle lentokonehuollon kilpailulajissa

Julkaistu lokakuussa 2011

Antti Ukkonen ylsi hopealle lentokonehuollon kilpailulajissa

Savon ammatti- ja aikuisopisto saavutti menestystä WorldSkills-kilpailutapahtumassa Lontoossa. Antti Ukkonen saavutti hopeaa lentokonehuollon kilpailulajissa. Antti Ukkonen on kotoisin Juankoskelta ja hän opiskelee Kuopiossa Rissalassa lentokoneasentajaksi.

WorldSkills London 2011 -kilpailuun osallistui 960 nuorta 51 maasta. Kilpailua kävi seuraamassa yli 200 000 katsojaa. Suomesta kilpailuun osallistui 46 hengen joukkue. Suomalaiskilpailijat voittivat hopeaa painotekniikassa, lentokoneasennuksessa, kauneudenhoidossa, ravintolapalvelussa ja lähihoitajalajissa. Maalaus ja tapetointi -lajissa, floristiikassa ja hiusmuotoilussa suomalaiset saivat pronssia.

Lisäksi 18 suomalaista palkittiin Medallion for Excellence -tunnustuksella, jonka saavat ne kilpailijat, joiden pistemäärä on yli lajin keskiarvon (500 pistettä). Kokonaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että reilusti yli puolet Suomen joukkueesta on keskiarvon paremmalla puolella - oman lajinsa maailman huippua! Kilpailuviikon aikana Suomen koko joukkue sai erityistä kiitosta herrasmiesmäisestä käytöksestä.

– Kilpailun tulos kertoo, että suomalainen toisen asteen ammatillinen koulutus on korkeatasoista ja lähellä maailman kärkeä. Suomalainen ammattikoulutus ja koulutusjärjestelmä olivat runsaasti esillä myös tapahtuman oheisohjelmassa, opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen sanoo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen. Antti teki uskomattoman suorituksen Lontoossa kilpailussa, joka oli todella kovatasoinen. Antin lisäksi kiitos kuuluu erittäin osaaville opettajillemme ja taustavoimille, kommentoi Savon ammatti- ja aikuisopiston rehtori Jukka Kosunen.

Lentokonehuollon kilpailulaji

Kilpailutehtävät koostuivat seitsemästä erilaisesta lentokonehuoltoon liittyvästä tehtävästä. Kilpailuaika oli 22 h, joka jakaantui useammalle kilpailupäivälle. Lentokonehuollon kilpailulajissa kilpailija suoritti lentokoneen rakenteisiin, järjestelmiin ja suihkumoottoriin liittyviä töitä ja tarkastuksia. Näiden tehtävien suorittamisen jälkeen ilma-alukselle voidaan antaa lentokelpoisuustodistus. Kilpailut käytiin Lontoon ExCel-areenalla.

Antti Ukkonen, Savon ammatti- ja aikuisopisto

Lue lisää ja tilaa hakuopas: www.sakky.fi.


Mainokset