HAAGA-HELIA: Minna Lundell

Julkaistu syyskuussa 2012

Nimi: Minna Lundell

Oppilaitos: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Tietojenkäsittely (Tradenomi)


Miksi valitsit juuri Haaga-Helian?

HAAGA-HELIA tuntui minulle hyvältä vaihtoehdolta. Koulu tarjosi runsaasti erilaisia kursseja, ja hyvän mahdollisuuden opiskelijavaihtoon. Lisäksi se oli sijainniltaan erinomaisten kulkuyhteyksien päässä.

Milloin kiinnostuit alasta?

Olen aina ollut jossain määrin kiinnostunut tietojenkäsittelystä, mutta vasta lukio-opintojeni loppupuolella aloin tutustua alaan tarkemmin. En kokenut haluavani opiskella insinööriksi, joten päätin valita tradenomitutkinnon, jossa yhdistyvät tietotekniikka ja liiketalous.

Mikä on ollut antoisinta koulutuksessasi?

Antoisinta koulutuksessani on ollut mahdollisuus oppia valtavasti uutta. Suurimmilta osin kaikki opiskeltavat aineet tukevat toisiaan, joten opintojen edetessä asiat alkavat tuntua tutuilta ja uuden oppiminen helpottuu. Toinen antoisa asia koulutuksessa on ollut uusien ystävien saaminen samanhenkisestä porukasta.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Ennen ammattikorkeakoulussa aloittamista tietojenkäsittelytaitoni olivat vain harrastajapohjalla. Lähes kaikki opiskeltavat asiat olivat siis minulle aivan uusia, ja niissä kaikissa on ollut omat haasteensa. Tärkeintä on kuitenkin pitää yllä hyvä motivaatio ja keskittyminen; ei pidä lannistua, vaikka ei heti oppisikaan jotakin asiaa. Lisäksi välillä aikataulun sovittaminen koulun, työssä käymisen ja vapaa-ajan kanssa on haasteellista. Kaikesta kuitenkin selviää, kunhan tekee hieman suunnittelua etukäteen.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Usein koulupäiväni koostuu kahdesta tai kolmesta aineesta, joista kutakin on kerrallaan kahdesta neljään tuntia. Lähes kaikilla kursseilla käytän tehtävien tekemiseen kannettavaa tietokonetta, jolloin kaikki tekemäni tehtävät pysyvät aina mukanani, vaikka vaihtaisinkin luokkaa. Yleensä koulupäivän loputtua jään kouluun tekemään läksyjä ystävieni kanssa tai hoitamaan opiskelija-aktiivin toimia. Toisina päivinä suuntaan töihin, ja työskentelen läksyjen parissa vasta myöhemmin illalla.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

Lähdin opiskelemaan avoimin mielin ilman ennakkoon asetettuja odotuksia. Olin kuitenkin päättänyt, että haluan tehdä asioita enemmän käytännössä kun teoriassa. Tämä on kyllä opinnoissani toteutunut, sillä tehtävää on riittänyt!

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä, ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Uskon, että koulutus tarjoaa hyvät mahdollisuudet työelämään. Olen itse erikoistunut ohjelmistokehitykseen. Se vaikuttaa alalta, jolla on tarvetta innokkaille työntekijöille. Edessäni on syksyllä 2011 työharjoittelu, joka antaa minulle alan työkokemusta, ja näin paremman aseman työpaikkaa hakiessani. Valmistumiseni jälkeen toivon työllistyväni nopeasti. Minulla on kuitenkin vielä melko paljon opintoja jäljellä, ja aion muun muassa hakea opiskelijavaihtoon, koska HAAGA-HELIA tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Muuten tulevaisuuteni on melko avoin. Nautin opiskelijana olemisesta, ja katson, mitä tulevaisuus tuo mukanaan.

Millaisia vinkkejä sinulla on muille alasta kiinnostuneille?

Jos tietojenkäsittely tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, kannattaa ehdottomasti lähteä opiskelemaan sitä. Mielestäni ei kannata stressata, vaikka pohjalla olisi lukio ammattikoulun sijaan; itse en koe olevani lukiopohjalta mitenkään datanomeja heikommilla. Tärkeintä on, että kun lähtee opiskelemaan uuteen paikkaan ja uutta alaa, on valmis tekemään töitä sen eteen.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi