Hoitaja

Hoitaja

Sinusta tuli: Helvi Hoitaja tai Heikki Hoitaja

Kiinnostaako sinua ihmisen terveys ja hyvinvointi? Helvi ja Heikki Hoitaja tekevät mielellään töitä ihmisten parissa. He pitävät mielellään myös huolta muista, ja toimivat usein työssään lasten ja nuorten parissa. Alalla löytyy useita eri koulutusvaihtoehtoja riippuen omista mielenkiinnonkohteistasi.

Alan ammatillisia perustutkintoja:

  • Hammastekniikan perustutkinto
  • Hiusalan perustutkinto
  • Kauneudenhoitoalan perustutkinto
  • Liikunnanohjauksen perustutkinto
  • Lääkealan perustutkinto
  • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Hae hoitajalle sopivia koulutuksia


Kauneudenhoitoala

Kauneudenhoitoalan ammatit ovat kädentaitoja vaativia palveluammatteja, joiden tehtävänä on tuottaa hyvinvointia ja terveyttä. Palvelut kohdistuvat asiakkaan ihoon, hiuksiin ja partaan. Alojen erikoisvaatimuksia ovat sosiaalinen luonne sekä halu tehdä töitä ihmisten kanssa sekä hyvä terveys. Pahat käsi-ihottumat, hankala astma, migreeni, selkävika sekä värinäön puutteellisuus saattavat vaikeuttaa opiskelua ja alalla työskentelyä. 

Hae kauneudenhoitoalan koulutuksia

Liikunta / Urheilu

Liikunta ja urheilu ovat laajoja aihealueita opiskelumaailmassa ja mahdollisia koulutussuuntauksia löytyy lukuisia. Sinulle paras koulutusvalinta riippuu siitä minkä ammatin parissa haluat tulevaisuudessa työskennellä. Kaikille koulutuksille yhteistä on, että sinun tulee olla kiinnostunut liikunnasta ja terveydestä.

Hae liikunnan / urheilun koulutuksia

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysala on tulevaisuussuuntautunutta ja käytännönläheistä. Väestörakenteen muuttuessa ikääntyneiden määrän kasvu tuo sosiaali- ja terveysalalle tulevaisuudessa haasteita. Teknologian muuttuessa myös terveyspalvelujen rakenne ja toimintatavat ovat uusien haasteiden edessä.  Sosiaali- ja terveysala kattaa kaikki ikäluokat ja hoitotarpeet. Esimerkkeinä vanhustenhoito, päihdehuolto, lasten- ja nuorten vapaa-ajantoiminta sekä kuntoutus.

Hae sosiaali- ja terveysalan koulutuksia


Lukiokoulutus

Vai kiinnostaako sinua lukio-opiskelu? Voit totta kai suorittaa kolmivuotisen lukion ja hakea tämän jälkeen esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan sinua kiinnostavaa alaa. Mikäli et ole vielä ihan varma tulevaisuudensuunnitelmistasi, saat lisäksi lisää mietintäaikaa hakemalla lukioon. Muistathan myös että suorittamalla kaksoistutkinnon voit suorittaa sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti!

Hae lukiokoulutuksia


Mainokset