Saana Räsänen

Julkaistu helmikuussa 2013

Nimi: Saana RäsänenSaana Räsänen

Ikä: 21

Oppilaitos: Karelia-ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Degree Programme in International Business

Miksi halusit opiskella englanniksi ja juuri kyseistä alaa?

Olen ollut vaihto-oppilaana USA:ssa lukuvuonna 2006–2007, jolloin innostuin englannin kielestä. Halusin opiskella tätä alaa, koska haluan töihin ulkomaille. Tästä koulutusohjelmasta saa todistuksen, joka kelpaa sellaisenaan ulkomaalaisissa firmoissa.

Olen myös kiinnostunut muista kulttuureista. Campuksellamme on paljon vaihto-opiskelijoita ja ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita (eli he suorittavat koko 3,5 vuotta kestävät opinnot Suomessa), joten jo koulussa on mahdollisuus oppia muista kulttuureista ja tavoista paljon, mikä on ollut erittäin mielenkiintoista.

Päätin ryhtyä myös tutoriksi sekä kansainväliseksi tutoriksi, sillä haluan auttaa uusia opiskelijoita, ja etenkin uusia Suomeen ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun tulevia ulkomaalaisia opiskelijoita.

Minkälaiset pääsykokeet olivat?

Pääsykokeisiin piti lukea ennakkomateriaali, joka oli virtuaalisessa muodossa ja englanniksi. Luettavaa oli noin 80 sivua ja pääsykokeisiin oli hyvin aikaa valmistautua. Pääsykokeissa oli kirjallinen koe ennakkomateriaalista, matikkaosio sekä haastattelu. Haastattelussa piti puhua haastattelijoiden kanssa jostakin sen hetken isosta uutisesta ja polttavasta puheenaiheesta. Englannin kielen ei tarvitse olla täydellistä, vaan riittää, että avaa suunsa ja puhuu paljon.

Jännitin pääsykokeita todella paljon, mutta tiesin, että olin tehnyt parhaani ja lukenut ennakkomateriaalin hyvin. Pääsykokeissa kirjallisen osion jälkeen ja ennen haastattelua oli paljon odotteluaikaa, jolloin juttelin tutoreiden kanssa. Oli mielenkiintoista jutella heidän kanssaan, sillä he kertoivat kokemuksiaan koulusta ja siitä, millaista juuri tämän koulutusohjelman käyminen käytännössä on. Jutteleminen helpotti ja haastattelussa en jännittänyt enää paljoakaan.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Parasta on ollut se, että olen huomannut oikeasti haluavani opiskella tätä alaa. Minulle ei ole koskaan ollut täysin tarkkaa, mitä haluan opiskella ja miksi haluan isona. Olen iloinen, että tässä koulussa tunnen opiskelevani oikeaa alaa minulle. Luentojen aiheet ovat siis olleet mielenkiintoisia.

Toinen paras asia koulussani ovat olleet kaverit! Kun opiskelee jotain tiettyä alaa ja tykkää siitä, huomaa muiden samaa alaa opiskelevien olevan samanhenkisiä ja heidän kanssaan tulee tosi hyvin juttuun. Meillä on hyvä ja hauska porukka ja olen iloinen, että olen saanut niin monta uutta kivaa kaveria.

Oletko jo suorittanut harjoittelun?

En ole vielä suorittanut, enkä ole vielä miettinyt, mihin haluan harjoitteluun. Haluaisin englanninkieliseen tai espanjankieliseen maahan.

Aiotko lähteä vaihtoon ulkomaille?

Aion. Se on pakollista tässä koulutusohjelmassa, mutta olisin kyllä lähtenyt muutenkin. Todennäköisesti lähden vaihtoon kolmantena opiskeluvuotena, opiskelen nyt ensimmäistä vuotta. Haluan espanjaan. En ole vielä aloittanut espanjan kielen opiskelua, mutta aloitan syksyllä kun koulu taas alkaa kesäloman jälkeen. Haluan oppia puhumaan espanjaa sujuvasti, ja haluaisin ehkä myös muuttaa Espanjaan opiskelun jälkeen.

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Kannattaa ehdottomasti hakea meille opiskelemaan! Monet miettivät, että onko omat englannin kielen taidot riittävät. Sanoisin, että jokaisella, joka on opiskellut englantia koulussa ja uskaltaa avata suunsa ja puhua englantia, on riittävät taidot kouluun pääsemiseen. Ja täällä oppii sitten lisää. Pitää vain uskaltaa puhua. Campuksemme on aika pieni, minkä olen itse kokenut mukavaksi asiaksi: on kivaa kun voi jutella opettajien kanssa myös tuntien ulkopuolella. Joensuu on myös tuttavallinen, pieni opiskelijakaupunki.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi