✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Suvi Tikanmäki

Julkaistu huhtikuussa 2011

Nimi: Suvi TikanmäkiSuvi Tikanmäki

Ikä: 22 vuotta

Oppilaitos: Turun ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Degree Programme in International Business

Miksi halusit opiskella englanniksi ja juuri kyseistä alaa?

Lähdin opiskelemaan International Business Management -linjaa ensisijaisesti sen vuoksi, että opiskelu oli englanninkielistä. Ollessani vaihto-oppilaana Australiassa muutama vuosi ennen opiskelujen aloittamista, huomasin kuinka nautin vieraalla kielellä opiskelusta ja halusin tämän vuoksi englanninkielisen koulutuksen.

Toinen syy, minkä vuoksi päädyin opiskelemaan nimenomaan International Business -linjaa oli se, että tiesin koulutuksen auttavan urani muodostumista tulevaisuudessa, sillä liiketaloudesta on helppo tähdätä melkeinpä mihin tahansa ammatilliseen suuntaan.

 

Mikä on ollut parasta opinnoissasi? Mikä on ollut haastavinta?

Opintojeni ajalta mielestäni parasta on ollut mahdollisuus tutustua muihin kansainvälisiin opiskelijoihin sekä saada opetusta kansainvälisiltä opettajilta ja luennoitsijoilta.  

Opintojeni osalta haastavinta on ollut työn ja opintojen sovittaminen samaa aikatauluun. Varsinkin näin opintojen loppusuoralla tasapainoilu koulun ja työn välillä voi ajoittain olla haastavaa.

Oletko jo suorittanut harjoittelun?

Olen suorittanut molemmat opintojeni osalta pakolliset harjoittelut. Yleisharjoittelun suoritin K-Market Delissä, jossa olin vuoden verran töissä. Ammattiharjoitteluni suoritin omassa yrityksessäni, Living Deauvillessä, jonka perustin siskoni kanssa vuoden 2010 tammikuussa. Living Deauville on Naantalin keskustassa sijaitseva sisustusliike, joka tarjoaa kaikkea kaunista kotiin kuin kotiin huonekaluista ja valaisimista piensisustustuotteisiin, tapetteihin sekä tilauskankaisiin. Palveluvalikoimastamme löytyy myös sisustussuunnittelua sekä ompelupalvelua. Oli mukava suorittaa ammattiharjoittelu oikeassa tulevaisuuden työssäni.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on opinnäytetyön suhteen?

Opinnäytetyön teko alkaa lähestyä pikkuhiljaa, kun päästään lähemmäs loppua opintojen saralla. Olen suunnitellut toteuttavani opinnäytetyön yritykseeni liittyen, valiten aiheeni niin, että yritykseni oikeasti hyötyy siitä. Vaihtoehtoina ovat muun muassa olleet asiakastyytyväisyystutkimus sekä yrityksen mahdollinen kehittäminen. Opinnäytetyön työstäminen alkaa toivottavasti tämän kesän aikana.

Olet toiminut vertaistutorina. Minkälaista lisäarvoa tutor-toiminta on tuonut opintoihisi?

Vertaistutor-toiminta on tuonut valtavasti lisäarvoa opiskeluuni.  Mielestäni tutor-toiminta on vaikuttanut tapaani järjestää tapahtumia ja olla tekemisissä uusien ihmisten kanssa. Tutor-toiminnan myötä olen myös saanut verkostoiduttua merkittävästi niin AMK:n sisällä kuin myös sen ulkopuolella. On ollut myös palkitsevaa olla läheisessä yhteistyössä opettajien kanssa kehittämässä opiskelulinjamme suuntauksia.

Minkälainen Turku on opiskelukaupunkina?

Syntyperäisenä turkulaisena nautin kovasti kotikaupunkini antimista sekä myös ympäröivistä pienemmistä kaupungeista. Turku on kuitenkin opiskelijoiden kannalta mahtava kaupunki, sillä se omaa pien-suuren kaupungin piirteet, lukuisia mielenkiintoisia kahviloita, ravintoloita, historiallisesti merkittäviä monumentteja ja rakennuksia sekä upean Aurajoen rannan. Turku on sympaattinen ja lämmin kaupunki, ympäri vuoden.

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Vinkki, jonka voisin antaa mahdollisille uusille IB-linjan opiskelijoille, olisi ottaa monikulttuurinen opiskeluvaihtoehto avoimin sylin vastaan ja tarttua kaikkiin mahdollisiin haasteisiin, joita vieraskielinen opiskelu tuo mukanaan. International Business -linjalla opiskelu on avartava kokemus, josta on varmasti hyötyä tässä nykyajan globalisoituvassa yhteiskunnassa.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi