KILROY education: Maisterin tutkinto Adeleidessa

Julkaistu syyskuussa 2012

University of South Australia

Jenni Vaateri oli KILROY educationin kautta opiskelemassa University of South Australiassa Adelaidessa.

University of South Australia on Adelaiden kolmesta yliopistosta toiseksi vanhin ja samalla suurin. Yliopistossa opiskelee yli 30 000 opiskelijaa, joista noin vajaa kolmasosa on ulkomaalaisia. Kampuksia on yhteensä kuusi, joista kaksi suurinta sijaitsevat Adelaiden keskustassa. Jennin kampus oli koko tutkinnon suorittamisen ajan City West, joka sijaitsee Adelaiden kaupungin länsi puolella hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen lähellä.

Jenni suoritti Master of Marketing -tutkinnon puolessatoista vuodessa. Hän valmistui syksyllä 2012 ja palasi takaisin Suomeen oltuaan vielä vuoden ajan töissä Australiassa.

kilroy

Millainen pohjakoulutus sinulla oli?

Olen suorittanut tradenomin tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa.


Miksi valitsit juuri Australian?

Valitsin Australian, sillä olin ollut siellä jo aikaisemmin Working Holiday-matkalla. Sillä kerralla ihastuin maan kauniiseen luontoon ja rentoon meininkiin, mistä ei vain voi saada tarpeekseen.

Millaista opiskelu UniSAssa oli?

Opiskelu Australiassa ei paljoa eronnut opiskelusta Suomessa, mutta erityisesti maisteri-ohjelmissa painotetaan enemmän omatoimista ryhmä- ja itseopiskelua. Opiskeluilmapiiri oli yliopistossa hyvin kansainvälinen, sillä moni muukin opiskelija oli ulkomaalainen. Minun oli helppo sulautua joukkoon juurikin sen takia, että suurin osa opiskelijoista oli ulkomaalaisia.

Opiskelijoille oli tarjolla paljon erilaisia tapahtumia ja reissuja. Yliopistossa järjestettiin myös paljon seminaareja, jotka tukivat verkostoitumista ja joiden kautta pystyi luomaan yhteyksiä työelämään.


Huomasitko eroja suomalaiseen opiskelukulttuuriin verrattuna?

Luennot olivat melko samankaltaisia kuin Suomessa ja meillä oli paljon ryhmätöitä. Opintojen alussa vieraalla kielellä lukeminen ja kirjoittaminen englanninkielellä oli tietenkin uusi juttu.

Luentojen ja kurssien lukumäärä oli ehkä suurin ero, sillä itseopiskelua oli Australiassa paljon enemmän. Toisaalta tämä ero voi johtua myös maisteriopinnoista sinänsä. En itse ole opiskellut suomalaisessa maisteriohjelmassa. Ylipäänsä opiskeluun ei suhtauduttu Australiassa yhtä vakavasti kuin Suomessa, vaikka opiskeltiinkin tosissaan. Luentojen jälkeen saatettiin mennä läheiselle rannalle lukemaan, sillä sinne oli vain viiden minuutin matka.


Miten kuvailisit Adelaidea opiskelukaupunkina?

Adelaide mielestäni erinomainen opiskelukaupunki, sillä se tarjoaa jokaiselle jotakin; yhdistää rikkaan kulttuurielämän, upeat hiekkarannat sekä Australian parhaat viininviljelyalueet. Erityisen hyvä puoli kaupungissa on myös se, että välimatkat ovat lyhyet ja hinnat edullisemmat kuin maan muissa suurkaupungeissa.

Itse matkustelin opiskelun ohella myös aika paljon Etelä-Australiassa, sillä olin jo aikaisemmin ollut Itärannikolla. Mielestäni parhaita kohteita ovat esimerkiksi Victor Harbour rantakohde, jossa voi bongata valaita talvella, Myös Barossa Valley ja McLaren Vale ovat hienoja paikkoja, sillä ne ovat maan parhaita viinialueita.  Flinders Rangersissa voi puolestaan telttailla ja vaeltaa keskellä kaunista luontoa.


Millaiset eväät sait yliopistosta työelämään astuessasi?

Mikään yliopisto ei tietenkään valmista suoraan mihinkään yksittäiseen ammattiin, mutta yliopistossa luodut sosiaaliset verkostot, erityisesti Australiassa, ovat erittäin tärkeitä.


Millaisia vinkkejä antaisit ulkomaille opiskelemaan hakeutuvalle?

Kannattaa tutkia etukäteen, mille laitokselle on hakemassa. Itse olin erittäin tyytyväinen markkinoinnin laitokseen, sillä se teki myös itse paljon tutkimusta.


Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

Aion hakeutua markkinoinnin esimiestehtäviin mahdollisesti johonkin kansainväliseen yritykseen. Ehkä tulevaisuudessa löydän itseni ulkomailta, mutta tällä hetkellä olen vielä Suomessa.


Kenelle suosittelet UniSAa?

UniSA on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat opiskella miljoonakaupungissa, jossa on kuitenkin pienemmän paikkakunnan rento fiilis. Kannattaa ehdottomasti varmistaa, että on täällä varsinkin kesäaikaan, sillä helmi–maaliskuu on täynnä tekemistä erilaisten festivaalien merkeissä. Itse jäin valmistumisen jälkeen vuodeksi vielä töihin varsinkin sen takia, että saisin vielä yhden lisäkesän Adeleidessa.

So welcome to the Festival State!


Mainokset