Sivuston käyttötapa: Mobiili

Automaatio- ja informaatioteknologia

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Automaatio- ja informaatioteknologia

Automaatio- ja systeemitekniikka


Automaatio- ja informaatioteknologia

Automaatio- ja informaatioteknologia herättää erilaiset järjestelmät henkiin ja avaa ovia muun muassa robotiikan, internetteknologian ja teollisuusautomaation alalta.

Mitä automaatio tarkoittaa?

Automaatio on laitteiden, koneiden ja prosessien ohjaamista ilman ihmisen välitöntä vaikutusta. Automaatio- ja informaatioteknologian koulutusohjelma on poikkiteknisyydessään erinomainen väylä tekniikan eri aloille, ja se antaa hyvän pohjan päivittää jatkuvasti osaamistaan nopeasti muuttuvassa tekniikan maailmassa.

Automaatio- ja informaatioteknologian opiskelu

Opinnoissa perehdytään automaatiossa käytettäviin tekniikoihin ja menetelmiin. Opiskelun periaatteena on tekemällä oppiminen; luennoilla opitaan menetelmät, mutta laboratoriossa ja erilaisissa harjoitus- ja projektitöissä teorioita pystytään testaamaan kunnolla käytännössä.

Automaatio- ja informaatioteknologian opinnot sopivat kaikille matematiikasta, fysiikasta ja tekniikasta kiinnostuneille, jotka haluavat luoda laajan ja monipuolisen osaamispohjan.

Automaatio- ja informaatioteknologian opintojen jälkeen

Automaation taitajat päätyvät monesti kokonaisuuksien ymmärtäjinä tuotannon ja tehtaiden johtotehtäviin. Koulutusohjelma avaa uravaihtoehtoja esimerkiksi robotiikkaan, teollisuusautomaatioon, elektroniikkaan, lääketieteen automaatioon sekä energia-, ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikkaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Automaatio- ja informaatioteknologia , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti 

Koulutuksen järjestäjä: Sähkötekniikan korkeakoulu

Sähkötekniikan korkeakoulu

Sähkötekniikan korkeakouluAalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään niin perus- kuin soveltavaakin tutkimusta ja annetaan korkealaatuista insinöörikoulutusta sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille.

Sähkötekniikan korkeakoulussa sähkötekniikka, luonnontieteet ja informaatioteknologia punoutuvat yhteen älykkäiksi järjestelmiksi, jotka lisäävät hyvinvointia ja säästävät energiaa. Yhteinen nimittäjäsähkötekniikan korkeakoulun hankkeille aina erilaisista vanhusten hoivapalveluista avaruusrobotteihin on korkea laatu.

Seitsemän laitosta

Koulun seitsemän laitoksen tutkimusalueet kattavat muun muassa automaatio- ja systeemitekniikkaa, sähkötekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa sekä tehoelektroniikkaa, langatonta tietoliikennetekniikkaa ja bioinformaatioteknologiaa.

Sähkötekniikan korkeakoulu rakentuu Teknillisen korkeakoulun (TKK) 160-vuotiseen historian perustalle. Korkeakoulu on yksi neljästä itsenäisestä tekniikan koulusta uudessa Aalto-yliopistossa, joka aloitti toimintansa vuonna 2010. Aalto-yliopisto muodostettiin yhdistämällä Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu.

Otaniemen kampus

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen kampusalue sijaitsee Espoon Otaniemessä, joka on yksi Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Otaniemessä sijaitsee myös Teekkarikylä, jossa asuu yli 2000 opiskelijaa.

Otaniemen kampus

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Arvioinnit

Automaatio- ja informaatioteknologia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Teknologialla rakennetaan tulevaisuutta

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisemisessa. Haasteita ratkomaan tarvitaan parhaat osaajat!